Flydde LHC efter chockbeskedet

Målvakten Sandberg åkte hem i hemlighet efter köpet av Norrena

HOCKEY

I torsdagsskväll fick Mikael Sandberg beskedet att Linköping värvat Fredrik Norrena.

I går morse lämnade han laget och åkte hem i vredesmod.

- Jag förstår att han är besviken. Det är inte maskiner vi har att göra med, utan människor, säger klubbchef Mike Helber.

Foto: Anders Carlsson
Chockad och arg Mikael Sandberg vaktade inte Linköpings mål i går – i stället körde han hem.

Det är återigen turbolent i uppstickarlaget Linköping.

Nu är det värvningen av finske landslagsmålvakten Fredrik Norrena som skapat oro i truppen.

Laget befinner sig för tillfället på tränings- och matchläger i Östersund och i går mötte Linköping Brynäs.

Veteranen Mikael Sandberg skulle stå i mål - men när matchen började var det Daniel Sperrle som vaktade kassen.

Orsak: Mikael Sandberg valde att i hemlighet lämna Östersund. Han hade tagit mycket illa vid sig av klubbens blixtvärvning. Han lånade en bil och åkte hem till familjen i Linköping.

"Han blev chockad"

Givetvis är värvningen av Norrena en stark signal till Sandberg att han inte håller och att klubben inte vill satsa på honom som förstemålvakt.

- Jag förstår Mikaels besvikelse. Vi har haft sms-kontakt med varandra och vad jag förstår så blev han chockad och ville vara ifred, säger Mike Helber.

Kontraktsbrott

I och med att Mikael Sandberg lämnade laget och arbetsvägrade gjorde han sig skyldig till kontraktsbrott som kan medföra att han får sparken och blir utan ersättningen.

- Men det kommer vi inte att dra fördel av. Vi ska snacka på måndag med Mikael och då får vi prata om det som hänt, säger Mike Helber.

Linköping kritiseras för deras sätt att sköta informationen runt värvningen av Norrena. Roger Melin, ny tränare i Linköping, anser att föreningen inte haft möjligt att göra något annorlunda.

- Vi hade ett möte i torsdagskväll. Då berättade vi för laget att Fredrik Norrena kommer till oss. Därefter berättade vi för media. Sandberg fick informationen direkt av oss och så snabbt som möjligt, säger Roger Melin.

Men trots kalabaliken runt Sandberg kunde Linköping ta sig samman och vinna mot Brynäs. 4-1 blev det efter att målvakten Daniel Sperrle storspelat.

Sportbladet sökte Mikael Sandberg i går, men han ville inte lämna några kommentarer om det som hänt.

Skandalerna runt krislaget

Tomas Ros