Patrik Thornéus: Laget i kaos

– precis som vanligt

HOCKEY

I går kväll skulle Mikael Sandberg ha vaktat Linköpings mål mot Brynäs.

Istället åkte han hem, arg och besviken.

Jag förstår honom och Linköping har - efter en ovanligt lugn sommar - skapat kaos i truppen.

Som vanligt.

För ett par veckor skrev jag att Linköpings Hockey Club äntligen fått arbetsro - att nye tränaren Roger Melin fått jobba med sina spelare i lugn och ro. Utan bråk, utan avskedade spelare och/eller tränare och framförallt: utan svarta rubriker i media.

Linköping åkte till Östersund i torsdags - för att förbereda sig inför Jämtland Hockey Cup - och med på resan fanns målvakten Mikael Sandberg, som tillsammans med Daniel Sperrle fått förtroendet i vinter.

Samma kväll kom beskedet att Linköping värvat Frölundas andremålvakt Fredrik Norrena. Inget fel i det. Målvaktssidan har sett tunn ut i LHC och jag är förvånad över att klubben inte presenterat en ersättare långt tidigare.

Illa vald tidpunkt

I går gjorde Linköping det och tidpunkten var minst sagt illa vald. Men jag är inte ett dugg förvånad. Linköpings ledning har för vana att alltid försätta sig i konstiga situationer och den här gången har den gjort det igen. Mikael Sandberg ilsknade till, sov på saken och i går morse satte han sig i en bil söderut - trots att han skulle stå mot Brynäs samma kväll.

Tydligen ska det storma om Linköping. Kanske är klubben avundsjuk på Mif:s dokusåpasatsning och all publicitet den medför?

Jag vet inte.

Läser i ett pressmeddelande från Linköpings HC att klubben diskuterat målvaktsfrågan med Sandberg och Sperrle. Klubbdirektören Mike Helber förklarar på hemsidan: "Båda förstår vår situation och trivs bra i LHC".

Hm, undrar om klubben verkligen pratat med Sandberg? Av hans reaktion att döma verkar det som om han och Helber i så fall inte talat samma språk.

Mike Helber förklarar vidare att man inte bestämt sig för hur man ska lösa målvaktsfrågan i fortsättningen. Norrena är given, men vem av Sandberg och Sperrle, som får kliva åt sidan är inte klart, enligt LHC:s klubbdirektör.

Säger han.

Daniel Sperrle är en supertalang och ett stort framtidsnamn. Mikael Sandberg däremot har sagt att den här säsongen blir hans sista.

Vem tror ni Linköping tänkt sig som andremålvakt?

Jag förstår Sandbergs reaktion.

Patrik Thornéus