”En jättebonus att få hem Mathias Johansson”

Läs chattet med Färjestads Bengt-Åke Gustafsson

HOCKEY

Funewall säger: Hej Bengt-Åke! Några skador inför premiären mot Malmö?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Nej, alla är friska och krya.

Nietzsche säger: Hej BÅG, vem kommer vara uttalad första målvakt under början av säsongen? Hur har Wally sett ut på försäsongen?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Wally har sett väldigt stabil ut. Han har varit sjuk och skadad men är vår förstemålvakt från start.

Kent säger: Har inte Robin J. sett överaskande bra ut med tanke på hur hans fjolårssäsong såg ut?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Det är vårt största utropstecken under hösten. Han har gått bättre än våra högsta förväntningar.

säger: olof: Vilken av ungtupparna i truppen har imponerat mest på dig under försäsongen?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Alla de här tre från Bofors har varit helt suveräna. Det är Robin Jonsson, Fredrik ”Grizzly” Eriksson och Fredrik Eriksson.

Nicke säger: Hej Bengan !

Var och såg er match mot Maple Leaf, tycker ni gjorde en kanonmatch, lite oroväckande att ni inte satt era chanser, hur ska ni få ordning på det..

Bengt-Åke Gustafsson säger: Tack för berömmet. Det är väl en tendens som varit under många år. Vi gör många mål men med tanke på de chanser vi skapar borde vi kunna göra fler.

BERGIS säger: Finns det nån chans och få dig och Loob och Runken i nån match när vi avgjort serien.

Bengt-Åke Gustafsson säger: Ja, inte i elitserien i alla fall. Kanske i någon plojmatch eller sponsormatch. Jag och Rundqvist spelade en match i Feldkirch för tre veckor sedan.

MrBuddhaboy säger: Hur har ni arbetat för att undvika det svängiga spelet och den bristande defensiven från förra året?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Vi har pratat mycket om det. Det är mer fokusering som måste till, visa mer respekt för motståndarna i alla lägen och inte bli övermodig.

Thomas säger: Hejsan Bengan: Vem kommer att vara viktigast i powerplay?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Det vet vi inte ännu. Just nu har vi så många bra spelare, så från början har alla chansen. Vi får se vilka som växer in i den rollen.

Pär säger: Hur känns det att ha fått matte tillbaka,tycker han saknades mkt ifjol.

Bengt-Åke Gustafsson säger: Ja, det var ju en jättebonus att få tillbaka en så gedigen spelare så sent som det ändå var. Han har sett mycket stabil ut under hösten.

jochen säger: Niklas Wikegård sa på chatten att han tyckte att Marcel Jenni var elitseriens bästa spelare, håller du med om det ? om inte vem är då din favorit ?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Marcel är en otroligt duktig hockeyspelare. Sedan tycker jag att det finns många som är i klass med honom och även lite bättre till och med. Förra året tyckte jag att Johan Davidsson var outstanding. För oss var Jörgen framför allt i slutet på säsongen och i Tre Kronor den viktigaste. Samt Nordström.

Per säger: Tjena Bengan!

Är en av dom som är fascinerad av riktiga målskyttar a lá Brett Hull. Hur har Pelle Prestberg sett ut på försäsongen? Är det inte dags för honom att ta steget och förhoppningsvis skjuta tillbaks sig till landslaget och skytteligatopp? Ha det fint och lycka till nu.

Bengt-Åke Gustafsson säger: Pelle är ju lite ojämn i sitt spel. Han har mycket i sig och jag hoppas som du att han tar steget upp igen och att det ska släppa för honom.

STaffan säger: Hur känns Ulf SÖderström i år. Är han kvitt sin fotskada ?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Ulf har framför allt sista 2-3 veckorna visat upp lite av den gamle Ulf. Vi har förhoppningar om att han ska komma tillbaka i samma form som för två säsonger sedan.

Danne säger: Vem tycker du jag ska sätta en hundring på som Färjestads poängkung?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Det finns många, men om man tittar på historien och hur det är så finns ju Jörgen alltid med där uppe i alla väder i slutet av säsongen.

Nicke säger: Vilka möter vi i final tror du ??

Bengt-Åke Gustafsson säger: Om vi är Färjestad så ska det normalt sett stå mellan oss och Frölunda, men det finns alltid utrymme för överraskningar. Slutspel är alltid slutspel.

Robert säger: Vilket är ditt bästa minne från ishockeyn som spelare?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Oj, det är för många. Svårt att lyfta fram något som sticker ut framför något annat som det känns just nu.

säger: tja bengan jag tror mycket på fredde eriksson i kedjan. Kommer han få en ordentlig chans?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Freddan kommer att få en ordentlig chans. Han har bevisat på försäsongen att han kan spela var som helst och med vem som helst.

iller säger: hur ser frögren ut....formmässigt??

Bengt-Åke Gustafsson säger: Jag säger väl bara Toronto. Då visade han verkligen att han är en landslagsback och framtidsman för svensk ishockey.

kimpan säger: Vilken anser du vara elistseriens bästa kedja? Många anser ju det vara Frölundas 1 line.

Bengt-Åke Gustafsson säger: Svårt att svara på eftersom man inte mött alla lag ännu och det är mycket nytt folk runtomkring. Men Frölundas line är ju mycket bra.

C. Wildeke säger: Ska inte ni coacher elda upp spelarna innan och under match? Ifjol saknades ofta geisten - speciellt i finalspelet. Blir det battre denna sasong?

Bengt-Åke Gustafsson säger: Som tränare är det svårt att gapa för mycket, den inställningen måste komma inifrån gruppen. Viljan att spela och göra bra ifrån sig varje kväll måste finnas inom killarna.

C i Avesta säger: Vill bara ge en lyckönskning inför säsongen, ta tillbaka guldet till Karlstad nu!!!

Bengt-Åke Gustafsson säger: Tack så mycket. Vi kan väl säga att vi har lånat ut bucklan till Göteborg och att vi ska försöka ta hem den nu.

Moderator säger: Då tackar vi Bengt-Åke Gustafsson för dagens chatt.

Foto: jan johansson

ARTIKELN HANDLAR OM