”Salomonsson och Svartvadet kommer att lyfta våra unga spelare”

Läs chattet med Pirro Alexandersson, Modo

HOCKEY

VAD ÄR ERT MÅL I ÅR säger: Vad har ni för målsättning i år ?

Pirro Alexandersson säger: Det är att bli bättre än förra säsongen och att hålla till på den övre halvan. Bland de sex bästa lagen.

Wernblom säger: Håller ert målvaktspar verkligen för en topplacering i Elitserien. Vem står imorgon?

Pirro Alexandersson säger: De håller och tillsammans kommer de att bli starka. Vi har ingen uttalad förstemålvakt utan de kommer att sporra varandra till framgång. Vem som står i morgon talar jag inte om nu.

Unte säger: Hur mycket tror du att Salomonsson och Svartvadet kan bidra med. Och hur långt tror du att ni kommer att gå i år?

Pirro Alexandersson säger: Jag tror att det kommer att bidra med ganska mycket, speciellt längre framåt säsongen. De kommer inte minst att lyfta våra unga spelare. Vi siktar på Modo.

VonLaaars säger: Hej, jag undrar varför MODO år efter år alltid har problem med skador? Nu även i år inför premiären är ju tre ordinarie backar skadade (Haakana, Enström och Jansson). Vilka backpar kör du på torsdag???

Pirro Alexandersson säger: Alla lag har problem med skador och de vi har nu är olycksfall i träningsmatcherna. Vi har sex backar friska och de kommer alla att spela.

louise säger: hejhej..!! hur mkt tränar ni per vecka?

Pirro Alexandersson säger: På försäsongen är det fyra timmar om dagen. När matchandet börjar blir träningen av en annan karaktär.

Stefan säger: Kommer någon försvarare att få lämna Modo ifall Hans Jonsson väljer Modo? Isåfall vem?

Pirro Alexandersson säger: Om Hans Jonsson kommer kan vi inte hantera tio backar utan det får vi ta ställning till då. Vem det blir då i så fall vet jag inte.

säger: Ann undrar Hur länge dröjer det innan vi ser Foppa hemma tror du?

Pirro Alexandersson säger: Omöjligt att svara på men jag tror att han kommer hem och spelar medan han själv känner att han är sugen och i bra form.

Limpan säger: Hej, hur ser Dusan Milos form ut? kommer han bli ett utropstecken i årets elitserie?

Pirro Alexandersson säger: Han har sista veckorna visat uppåtform och i sista träningsmatchen var han bäste back och vi hoppas att han ska ta ett kliv uppåt.

Danne säger: ´Vem har det hårdaste skottet i Modo??

Pirro Alexandersson säger: Magnus Wernblom utan tvekan.

Thomas säger: Har ni haft en hårdare försäsong i år jämfört med förra året? /SSK

Pirro Alexandersson säger: Nej, den har sett ungefär likadan ut men vi har spelat betydligt mindre matcher och har mindre i år än förra året.

a säger: Hej Pirro! Om man gör en jämförelse med fotbollen, vilken spelare i Modo är hockeyns motsvarighet till fotbollens Håkan Mild?

Pirro Alexandersson säger: Janne Öberg.

Fredrik säger: Vem av era unga spelare tror du kan blomma ut i år

Pirro Alexandersson säger: Omöjligt att svara på. Vi har en sex-sju spelare som är i den kategorin och jag hoppas att 75 procent av dem blommar ut i år. Då är jag nöjd.

Chrille säger: Vilka tror du vinner SM-guldet?

Pirro Alexandersson säger: Jag tippar Frölunda men hoppas att det blir vi. Vi står på tur att vinna efter flera finalmatcher.

Wernblom säger: Vilket lag är svårast att möta på bortaplan?

Pirro Alexandersson säger: Frölunda eftersom de är seriens bästa lag och med den publik de har i ryggen är det en ganska tuff match.

Anders säger: Med tanke på alla fina nya spelare, kommer vi att få se ett offensivare Modo nu, jämfört med hur ni spelade i slutet av förra säsongen?

Pirro Alexandersson säger: Ja, allt beror på hur starten blir och hur vi ligger till i tabellen. Om alla är skadefria och om vi har en bra placering ska vi försöka vara offensivare. Men framför allt ska vi vara effektivare och göa fler mål.

Niclas säger: Ger du Morten Green chansen mellan Werner och Tommy i början eller har du hela tiden haft tanken att Fredrik Warg ska ta över efter Öhman i den kedjan?

Pirro Alexandersson säger: Laget är inte officiellt ännu men Morten kommer att spela center och kommer antagligen att få börja där han varit hela försäsongen.

bazze säger: Har du någon speciell powerplay uppstälning som du tänker prova?

Pirro Alexandersson säger: Ja, vi har tränat två power play-uppställningar som vi ska börja med så får vi se hur det faller ut.

Danne säger: Om du fick välja en spelare från elitserien som fick komma till modo vem skulle du ta??

Pirro Alexandersson säger: Alexander Steen.

Anders säger: Hur kommer tekningarna att fungera i år, både Öhman och Hlinka som var dom 2 bästa förra säsongen är ju borta

Pirro Alexandersson säger: Vi har ju Svartvadet som är en bra tekare sen känns det lite osäkert så här innan det har börjat, men jag tror inte att det ska bli några problem.

Stefan säger: Vilka spelare tror du kommer att höja sig mest jämfört med förra säsongen?

Pirro Alexandersson säger: Jag tror att det blir våra centrar, förutom Svartvadet, Green, Warg, Gästrin och Hedlund.

Anders säger: Medelvikten i laget ser ut att vara högre i år. Är det en medveten inriktning att ha mera kg i laget?

Pirro Alexandersson säger: Nej, vi har ingen medveten inriktning på det men i och med att Haakala och andra tunga gossar har kommit till oss i år så har det blivit så.

Mange säger: Är du nöjd över truppen eller vill du se nån förstärkning i vinter?

Pirro Alexandersson säger: Jag är jättenöjd med truppen. Vi har både en bredd och topp i år som borde ge oss ett bra utgångsläge.

Moderator säger: Då tackar vi Pirro Alexandersson för dagens chatt.

Foto: jan johansson

ARTIKELN HANDLAR OM