Djurgården borta - på hemmaplan

Tränaren Niklas Wikegård: Det var definitivt ingen kul upplevelse

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
ENKEL MATCH - PÅ LÄKTAREN 1 500 tillresta Linköpingsfans intog Globen - då hade inte djurgårdarna mycket att sätta emot. "Det är bara att erkänna att dom hade en sjätte utespelare på isen i publiken", säger Dif-tränaren Niklas Wikegård.
HOCKEY

Djurgårdens tränare Niklas Wikegård tyckte att laget spelade borta - trots hemmaplan.

Det var inte svårt att förstå.

Redan innan matchen blev Djurgården utbuat i Globen.

För Djurgården var synen tragisk. I hemmaklacken satt en handfull tappra supportrar och förde en minst sagt ojämn kamp mot 1500 tillresta LHC-fans. Varje gång en Dif-spelare rörde pucken utbröt en vild visselorkan på ena kortsidan.

Linköping ägde Globen - Djurgårdens egen borg.

- Det är bara att erkänna att dom hade en sjätte utespelare på isen i publiken. Det var definitivt ingen kul upplevelse, säger Niklas Wikegård och suckar tungt.

"En bra klack"

Egentligen borde han inte vara förvånad. De senaste säsongerna har publiken svikit Djurgården, men frågan är om inte matchen i går slog alla rekord. Det gick inte ens att mäta styrkeförhållandena på läktaren.

Det fanns bara ett lags supportrar på plats.

- Linköping jobbade med hemmastöd och det tycker jag visade sig även på isen. Det är bara att gratulera dom till en bra klack, säger Wikegård.

Djurgården var bättre i första perioden, men sedan kom Linköping in i matchen och laget gjorde 1-0 i början av andra.

- Onödigt av oss att släppa in pucken i spel fyra mot fyra, men nu blev det så och sedan gjorde dom 2-0 och då blev uppförsbacken för stor, säger Niklas Wikegård.

Efter det blev det två LHC-mål till och det kunde ha blivit fler i slutet av matchen. Men Wikegård tycker inte att laget vek ner som mot Toronto i 2-9-förlusten.

- Vi chansade på att gå ikapp och då är det lätt hänt att det trillar in en och annan puck. Nej, vi visade bättre inställning den här gången.

Organisationen avgjorde

Djurgården gick - som vanligt - sist på is av alla elitserielagen och precis som förra säsongen såg laget stundtals ostrukturerat ut.

Linköpings spel var mer organiserat.

- Det avgjorde i kväll, säger LHC-tränaren Roger Melin.

Patrik Thornéus