Första steget mot ny succé

Timrå imponerar: Vi är bättre i år

HOCKEY

LEKSAND.

Timrå blir att räkna med i vinter igen.

Premiärsegern över Leksand var solklar. Nu ska laget trampa på mot en ny succésäsong.

– Vi har bättre ”speed” än förra säsongen, säger tränaren Johansson.

Timrå var klart vassast i Leksands ishall. Leksand tog visserligen ledningen. Men Timrå jobbade sig metodiskt in i matchen. Segern med 5–2 imponerade.

– Vi fick 1–1 ganska snabbt och det var viktigt. Sedan såg vi piggare ut i skridskoåkningen än Leksand, säger Kent Johansson.

Kapanen säker

Med den säkre Kimmo Kapanen i målet grundlades tryggheten i såväl defensiven som offensiven. Och längst fram fanns effektiviteten.

Högeryttern Niklas Nordgren, 24, gjorde förra säsongen ett par inhopp i Tre kronor. I Leksands ishall i går såg han ut att ha utvecklats ytterligare.

– Jag har hela tiden fått förtroende av ”Kenta” (Johansson). Då växer man med uppgiften och får självförtroende, säger Niklas Nordgren.

Vad säger du om dina mål?

– På mitt första mål fick jag pucken i mittzonen och kunde avancera ganska ostört. Jag fick ingen rtiktig träff på skottet. Men den gick ju in i alla fall. På andra målet kom jag direkt från utvisningsbåset och fick bra tryck i skottet.

”Vi behöll greppet”

Vad tyckte du om Leksands insats?

– Jag trodde Leksand skulle komma mer i andra. I stället var det vi som behölll greppet.

Han fick mycket beröm av sin tränare efter matchen.

– Han har utvecklats ytterligare och kommer att betyda mycket för oss i vinter, säger Kent Johansson, som inte var sen att framhålla många andra av sina adepter.

– Mats Hansson och Jäsper Jäger gör också en jättebra match. Det finns många jag kan berömma.

Är ni ännu bättre den här säsongen?

– Ja, jag tycker att vi har bättre ”speed”. Mer fart än förra säsongen. Det här var en viktig seger. Nu väntar många tuffa matcher framöver, säger Kent Johansson.

Magnus Helander