Sågar domare - trots segern

Nordström besviken: De tillåter oss inte att spela

HOCKEY

MALMÖ

Färjestad vann och Peter Nordström var en av lagets bästa spelare.

Men han var besviken – på domarna.

– Dom måste följa reglerna. Annars tappar folket intresset för ishockey, säger han.

Efter matchen i Malmö var både hemmalaget och Färjestad tveksamma till domaren Ulf Rådbjers nivå.

Ingen gynnades, men?

– Tycker att det är så jävla trist att domarna inte tillåter oss att spela ishockey. Inför varje säsong är det alltid så mycket snack om att man ska stävja spelförstörande grejer, men ingenting händer, säger Peter Nordström.

Matchen i Malmö var tät.

Hela tiden på gränsen.

– Tufft spel har jag definitivt ingenting emot. Men att dom som dömer inte tar utvisningar för klubbor mellan benen och solklara fasthållningar är jävligt trist. I slutändan är det farligt för ishockeyn.

”Tar till alla trix”

Peter Nordström erkänner utan omsvep att han inte är någon ängel på isen.

– Inte alls. När matchen började i dag var jag försiktig. Men när jag såg att Rådbjer inte brydde sig, så passade jag givetvis på. Alla spelare, både hos oss och Malmö gjorde det, säger han.

Och fortsätter:

– Som spelare tycker man inte om det, men alla vill ju vinna och då tar man till alla trix som finns. Det är domarna som måste sätta nivån i en match, inte vi. Inför en säsong kan vi spelare vara överens, men i stundens hetta måste dom som har makten säga ifrån, säger Peter Nordström.

Han jämför med NHL och internationella turneringar.

– Där är dom stenhårda på spelförstörande grejer. Grabbar som är i NHL och som vi spelar med under hösten fattar ingenting. Är vi ute med landslaget, som i VM senast, är det inte heller några problem. Domarna har det yttersta ansvaret på isen.

Inget skönspel

Matchen i Malmö blev en kamp. Inte något skönspel. Hemmalaget gjorde en kanonmatch, men Färjestad såg ut att ha läget under kontroll.

– Tyvärr var vi lite för dåliga på att göra mål. Samtidigt syntes det att Malmö var otroligt taggade. På slutet kunde dom ha fått in någon puck, säger Peter Nordström.

Men 4–3 stod sig.

Patrik Thornéus