Hadelöv räddade Malmö

- Frölunda blir det topplag alla har räknat med

HOCKEY

MALMÖ

På väg ner till omklädningsrummet efter presskonferensen säger Conny Evensson till mig:

- Vi är svenska mästare. Inte världsmästare.

En gradskillnad som innebär att det måste få finnas utrymme för att som Tomi Kallio bränna åtta skott på mål i en period.

Det har spelats två omgångar av elitserien och Frölunda har varit lysande i en match och bra i nästa men bara vinnare i den första.

Vad säger det om resten av seriespelet?

Ingenting gällande Frölunda som vi inte trodde att vi visste tidigare.

Frölunda Indians kommer säkert att bli det topplag alla förväntar sig. Alla lag har inte en målvakt av Andreas Hadelövs kapacitet som står i vägen för betydligt fler skott än som kan kallas normalt.

Det är inte normalt för något lag att förlora en period med 1-2 i mål när man har vunnit skotten med 17-3.

Mif Redhawks däremot har i två matcher mot de två tippade favoritlagen visat upp kvaliteter som man inte hade vågat tro laget om.

Lite av gamla andan

För tio år sen skapades myten om tuffa tunga Malmö. En myt som hängde kvar under åren då ingen tacklade och offrade sig hänsynslöst för att man verkligen hatade att förlora. Mif har de senaste säsongerna varit ett av seriens mesigaste lag vilket också gått att utläsa i tabellen. Snälla lag vinner inte ishockeymatcher.

I två matcher har man kunnat se lite av den gamla andan igen. En syn som smått får en att tro att dagens anonyma rödhökar kan bli ett lag att räkna med åtminstone när det gäller att ta en slutspelsplats den här säsongen.

Malmöpubliken har inte trott på det.

Av de 4 022 som publiksiffran igår uppgavs till saknades åtminstone tusen på läktarna. Mif Redhawks må vara dokusåpa i tv och flirta hämningslöst med danskar - men det är bara tack vare framgångar på isen som de årsbiljetter företag slentrianmässigt fortfarande köper kommer att utnyttjas.

Mif måste den här säsongen framför allt skapa en plattform stadig nog att bygga det kanonlag som är ett måste när Percy Nilssons nya superarena står klar.

Vad är rolig ishockey?

Efter två matcher ser det som sagt mer lovande ut än man haft anledning att förvänta sig. Men återigen - två matcher av 50 är så gott som ingenting.

Frölundas tränare Conny Evensson klagade på att de tio utvisningarna i första perioden förryckte matchen och ledde till dålig och tråkig ishockey. Jag frågar som Bob Houghton. Vad är rolig ishockey?

Personligen ser jag hellre många utvisningar eftersom det ofta är ett bevis på tändning som är så viktigt i ishockey.

Västra Frölunda har betydligt fler bra ishockeyspelare än vad Mif har men matchen blev helt jämn tack vare hemmaspelarnas kampvilja.

Orkar Mif hålla den tändningen resten av grundserien kan det bli en roligare säsong än på länge i Malmö isstadion.

Stefan Alfelt ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM