Slag om Norrland - i en halv period

Per Ledins matchstraff höjde temperaturen i hallen

HOCKEY

LULEÅ

Det var bedövande tamt i två och en halv period.

Sedan var allt som vanligt när Luleå möter Timrå.

- Jag försökte reta honom och han svalde hela betet, erkänner

Luleåveteranen Stefan "Skuggan" Nilsson.

Vart tog "Slaget om Norrland" vägen.

Det undrade säkert de 4 786 personer som fanns i Coop Arena för att se matchen mellan Luleå Hockey och Timrå IK.

Fjolårets täta och heta SM-kvartsfinalserie mellan lagen var som bortblåsta och de två första perioderna hade nästan träningskaratär över sig.

En kollision mellan Luleås Per Ledin och Timrås Robert Carlsson förändrade dock matchbilden.

Och plötsligt var allt som vanligt.

"Pinsamt att se"

- Jag tycker det var pinsamt att se, han gör bara ett skådespel, vi möttes skuldra mot skuldra, säger Luleås Per Ledin efter den sammanstötning som gav honom matchstraff.

- Visst var det rätt dömt, han kör ju på honom och använder armbågen, säger Timråtränaren Kent Johansson utan att tveka.

Domaren Patrik Sjöberg konfererade sina linjemän och temperaturen i hallen höjdes. Ledin fick lämna isen och Timrå fick då chansen att spela fem mot fyra i hela fem minuter.

Då visade den normalt så lugne Luleåveteranen Stefan "Skuggan" Nilsson dolda talanger. Men här gången handlade det inte om en vacker passning från 35-åringens klubba.

"Planen" lyckades

Några väl valda ord och en handske i nyllet på Timråbacken Kalle Koskinen. Mer behövdes inte för att säkringen skulle brinna för hetsporren Koskinen som fick 2+2 minuter.

- Enda missräkningen var väl att jag själv åkte på en tvåminutersutvisning. Men jag måste säga att "planen" lyckades till fullo, han svalde hela betet, säger "Skuggan" och myser.

Hellgren nöjd

För Luleå höll undan och Nilsson var mycket belåten med segern. Det var också nye Luleåtränaren Jens Hellgren som måste ha sovit oroligt efter Frölundamatchen.

- Det vi såg i Göteborg i torsdags var inte Luleå. I dag lyckades vi omsätta vår energi till kraft och fart och det känns så bra, säger Hellgren.

Timråtränaren Kent Johansson var mer dämpad men ser nu fram emot hemmapremiären i nybyggda Sydkraft Arena.

Då är det Timrås tur att möta Frölunda.

Vad ska ni göra för att inte trampa på samma mina som Luleå?

- Det gäller bara att tända till men det tror jag inte blir några problem. Vi mötte ju dom i semin och vet att det är ett riktigt bra lag, säger Kent Johansson.

Joakim Nordlund ([email protected])