Skrällseger - tacka Hadelöv för det, Mif

Målvaktshjälten: Nu har vi visat vilken moral vi har

HOCKEY

MALMÖ. Tomi Kallio sköt och sköt och sköt och sköt. Åtta gånger i andra perioden. Nio gånger i matchen.

Andreas Hadelöv räddade och räddade och räddade. Vartenda ett av Kallios skott.

- Normalt gör jag åtminstone ett eller två mål på så många skott men det här var en av de dagar då inget lyckades, säger Kallio.

Andreas Hadelövs storspel la grunden för en överraskande seger för Mif Redhawks som allmänt tippas bli ett av elitseriens bottenlag den här säsongen.

- Hadelöv hade en del tur också. Minst två av mina skott studsade förbi honom utan att han hade kontroll över var pucken tog vägen, säger Kallio.

Erkänner flytet

Hadelöv håller med om att han hade ett visst flyt.

- Ett av deras skott i matchens sista sekunder tog via plocken och i stolpen.

Andreas Hadelöv hade oflyt i slutet av premiärmatchen mot Färjestad när han släppte in 3-4-skottet som sakta gled in i mål bakom honom.

- Den här gången fick vi poäng också men poängen är att vi visat vilken moral vi har i två matcher. Men även förra säsongen spelade vi bra mot topplagen. Nu gäller det för oss att visa att vi kan vara bra och vinna mot de så kallat sämre lagen. Det är de matcherna som avgör var vi ska hamna, säger Andreas Hadelöv.

Percys pågar ser sig inte som chanslöst mot något lag men ingen i laget tror annat än att det kan bli en ny tuff säsong. Trots att de inledande två matcherna har visat upp ett mer taggat Mif än i kanske någon av förra säsongens matcher.

- Vi har spelat fysiskt på och över gränsen. Det tycker jag vi ska fortsätta med. På något sätt är det bättre att ta utvisningar än att vi är snälla, säger Andreas Hadelöv.

Elitseriespelare brukar tycka att domare som dömer många utvisningar håller en för låg invå och blåser sönder macthen. Men Tomi Kallio har heller inga invändningar mot de många utvisningarna. Tvärtom tycker han att de skulle ha varit betydligt fler.

- Om man vill ha ett snabbare och bättre spel i den svenska elitserien måste man börja blåsa för hakningar på spelare som inte har pucken.

- Vi skulle ha vunnit matchen. Vi var det bättre laget i två perioder, säger Tomi Kallio.

Men Malmö hade Andreas Hadelöv - och stolpen på sin sida.

Stefan Alfelt ([email protected])