Hockey i dag

HOCKEY

FÄRJESTAD-LINKÖPING

Skador/sjukdomar

Färjestad: Clas Eriksson (rygg).

Linköping: Pekka Tirkkonen (ljumske), Ragnar Karlsson (nyckelben).

Målvakter

Färjestad: Sinuhe Wallinheimo.

Linköping: Fredrik Norrena.

Matchsurret

Färjestad: – Linköping var en positiv överraskning senast dom var här. Vi vann med 5–2, men matchen var betydligt jämnare än resultatet visade. Dom kommer säkert ordentligt laddade efter förlusten mot Södertälje, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Linköping: – Vi åker till Karlstad med samma lag som spelade mot Södertälje. Färjestad kommer att bli en mycket svår uppgift, men inte omöjlig. Tufft och smart spel är det som gäller, säger Linköpings tränare Johan Hemlin.

Notera att?

?åtta spelare i Färjestad kommer att åka på landslagsuppdrag. Hållberg, Lindman, Frögren, Nordström, Jönsson, Mathias Johansson, Trygg och Jenni är alla uttagna.

?LHC-målvakten Daniel Sperrle är uttlånad till AIK över helgen.

Tips: 4-2

LULEÅ-HV 71

Skador/sjukdomar

Luleå: Petter Nilsson (rygg), Karl Fabricius (hand), Pavel Skrbek (fot), osäker.

HV 71: Stefan Hellqvist (bröst), Andreas Jämtin (fot).

Målvakter

Luleå: Daniel Henriksson.

HV 71: Stefan Liv.

Matchsurret

Luleå: – Kan vi bara komma upp i normal hemmaklass på vårt offensiva spel och ta med oss det täta defensiva uppträdandet vi hade mot Timrå, så ska vi nog kunna få med oss poäng mot HV 71, säger Luleås tränare Jens Hellgren.

HV 71: – Vi var inte riktigt vakna från start mot Leksand och hamnade i underläge med 0-2 redan efter en minut och 46 sekunder. Men det var ändå starkt av oss att komma igen och vinna. Det kan bli en härlig målvaktsduell mellan Daniel Henriksson och Stefan Liv, säger HV-tränaren Pär Mårts.

Notera att?

?Luleå tog sin första seger den här säsongen på bortaplan senast mot Timrå.

?HV 71:s finske stjärncenter Kalle Sahlstedt börjat säsongen bra. Senast, mot Leksand, svarade han för två mål och mycket bra spel.

Tips: 3-1

FRÖLUNDA-TIMRÅ

Skador/sjukdomar

Frölunda: Inga.

Timrå: Niklas Nordgren (axel).

Målvakter

Frölunda: Henrik Lundqvist.

Timrå: Bo Ahl.

Matchsurret

Frölunda: – Vi är obesegrade hemma och målsättningen är givetvis att behålla nollan i förlustkolumnen så länge som det bara är möjligt. Alexander Steen och Magnus Kahnberg är de spelare som utvecklats mest på slutet, säger Frölunda-tränaren Conny Evensson.

Timrå: – Vi ska göra ett tappert försök för att vinna igen, som senast, men det blir säkert svårare den här gången (Nordgren skadad och Hagos och Kapanen avstängda). Men vi får försöka göra det bästa möjliga av en svår situation, säger Timrå-tränaren Kent Johansson.

Notera att?

?Frölunda har en fantastisk publik på hemmaplan. I snitt 10 576 åskådare per match.

?Timrå har Kapanen och Hagos avstängda. Kapanen ersätts av HV-lånet Bo Ahl.

Tips: 5-2

MALMÖ-MODO

Skador/sjukdomar

Malmö: Johan Björck.

Modo: Tobias Enström (axel), Mattias Karlin (knä), Lars Jansson (knä).

Målvakter

Malmö: Andreas Hadelöv.

Modo: Juuso Riksman.

Matchsurret

Malmö: – Vi måste bli effektivare, helt klart. Hittills har vi skänkt bort för mycket och bränt chanser. Vi har spelat ganska bra och jag tycker att det är bra inställning i laget. Det är målen som saknas, säger Malmö-tränaren Stephan Lundh.

Modo: – Det finns i alla fall tåga i laget. Vi ger aldrig upp och det visade vi mot Färjestad. Men tyvärr bjöd vi på de tre första målen. Alla kom till efter individuella misstag och det har man inte råd med, säger Modo-tränaren Pirro Alexandersson.

Notera att?

?Malmö tagit 11 av sina 14 poäng hittills på hemmaplan.

?Modo gjort minst mål i elitserien. Bara 28 fullträffar på 15 matcher. Magnus Wernblom är bäst med fem mål.

Tips: 2-2

Patrik Thornéus