Gahn klar för Timrå

Koivunen flyttar till Finland

HOCKEY

På tisdagen blev det klart att elitseriens jumbolag Södertälje SK hyr ut Kristian Gahn till Timrå för resterande del av säsongen 2003/2004.

I en kommentar säger SSK:s sportchef Mats Hallin att affären består av tre nöjda parter:

''Timrå vill ha och ser en potential i Kristian Gahn. Det kan jag förstå. Kristian är en mycket bra ishockeyspelare med stort kunnande. Vi har dock inte fått ut det, trots att både vi och Gahn verkligen försökt att hitta nyckeln till att det ska lossna. Enligt Kristian själv kan ett miljöombyte vara svaret.''

Uthyrningen av Kristian Gahn är det första av flera steg i ett beslutat åtgärdspaket, som ska få SSK att klättra i tabellen.

Samtidigt släpper Timrå finländske centern Toni Koivunen, som inför säsongen 2002/03 kom till laget från Lahti Pelicans. Han vänder nu åter till den finska klubben. Hemmamatchen mot Luleå förra torsdagen blev Koivunens sista framträdande. Totalt blev det 72 matcher för Koivunen, sex mål och totalt 31 poäng.

Enligt uppgifter är även Södertälje intresserade av den förre Luleåforwarden Shayne Toporowski, som för tillfället spelar i just Pelicans. Gahns övergång till Timrå och Koivunens till Pelicans ser alltså ut att vara de första två stegen i ett trippelbyte.

TT/aftonbladet.se