Hockey i dag

Läget i elitserielagen

HOCKEY

Mif–HV 71

Skador/sjukdomar

Mif: –.

HV 71: Stefan Hellqvist (bröstskada), Andreas Jämtin (fot).

Matchsurret

Mif: – Det är bra för oss att få en omstart. I höst har vi spelat som landslaget, bra, men utan att göra mål. Senast vi mötte HV förlorade vi med 0–3 mot Stefan Liv, säger Stephan Lundh.

HV 71: – Det är nu och fram till jul som det kommer avgöras huruvida vi är ett topplag eller inte. Första delen av serien gick mest på inspiration, nu gäller det att visa skickligheten, säger Pär Mårts.

Notera att?

...Stefan Liv står i HV:s mål trots sträckningen i nackmuskeln.

Tips: 0-3

Frölunda–Brynäs

Skador/sjukdomar

Fröunda: Antti-Jussi Niemi (axel), Jonas Esbjörs (ljumske), Magnus Kahnberg (lår och nacke, tveksam till spel), Ronnie Sundin (lårkaka).

Brynäs: Daniel Casselståhl (knä), Jesper Björck (familjeskäl).

Matchsurret

Fröunda: Vi var verkligen bra igång innan uppehållet och var helt skadefri. Nu har vi flera killar borta och möter elitseriens stora överraskningslag. Men vi är tuffa att slå hemma, säger Conny Evensson.

Brynäs: – Det ser bra ut. Vi siktar givetvis på att bibehålla den positiva trenden. Förra gången spelade vi jämnt med Frölunda i 55 minuter. Nu ska vi försöka hålla emot hela matchen, säger Gunnar Persson.

Notera att...

...Frölunda testar Esbjörs och Kahnberg inför matchen. Tveksamt om duon kan spela.

Tips: 3-2

Luleå–Modo

Skador/sjukdomar

Luleå: Petter Nilsson (rygg), Pavel Skrbek (fot), Roger Åkerström (knä), Gusten Törnqvist (hand).

Modo: Joakim Lindström (axel), Lars Jansson (knä), Mattias Karlin (knä), Peter Högardh (diskbråck).

Matchsurret

Luleå: – Vi ser fram emot omstarten, men det är mindre roligt att skadeläget inte ser så ljust ut. Vi har jobbat mycket med spelet utan puck och kommer värdera det minst lika högt som spelet med puck, säger Jens Hellgren.

Modo: – Vi är inte alls nöjda med säsongen så här långt. Framför allt måste vi bli stabilare. Vi vet hur vi måste spela för att vinna mot Luleå och hur som helst måste vi undvika den start vi hade däruppe senast, säger Pirro Alexandersson.

Notera att?

...Tunge Luleåforwarden Kalle Fabricius gör comeback efter sin handskada. I Modo återkommer Tobias Enström efter axelskada.

Tips:3-1

Sportbladet