Titta, Joel nätar

"Känns som en propp som har släppt"

HOCKEY

GÖTEBORG

En ledig helg i Köpenhamn var medicinen.

Sedan gjorde Joel Lundqvist sina två första mål för året när Frölunda besegrade Brynäs med 4-0.

- Det känns som en stor propp som släppt, förklarar han.

Joel Lundqvist har haft en tung inledning på elitserien på flera sätt. Målen har uteblivit, en nära familjemedlem har gått bort och flytet från fjolåret var plötsligt försvunnet.

- Det är klart att det har känts jobbigt och man har väl funderat lite, berättar Joel Lundqvist.

Men arbetsinsatsen har aldrig gått att klaga på och de senaste matcherna har han imponerat och sett piggare ut igen.

- När man inte gör mål får man ju i varje fall se till att jobba ordentligt och de senaste matcherna har det känts som att jag åtminstone har närmat mig målet, säger Joel.

Och i går så kom det, första målet för i år. Ensam med Markus Korhonen i Brynäs mål sköt han via axeln och pucken rullade in.

- Det var självklart skönt att göra mål men nästan ännu viktigare att man känner att man har lite flyt igen, berättar han.

Båda stolparna

I andra perioden var det nära igen. I en kontring två mot en valde han att skjuta istället för att passa. Pucken träffade båda stolparna innan den bestämde sig för att stanna kvar utanför mål.

- Backen släppte ju mig så det var bara att skotta. Skönt att redan ha gjort ett mål annars hade man väl trott att det gått riktigt troll i det, säger Joel och skrattar.

I slutminuten kom hans andra. Han satte klubban till ett hårt pass från Jari Tolsa och styrde upp pucken i Korhonens klubbhandskryss. Enkelt och snyggt.

- Nu spräckte jag i varje fall nollan och det känns som att jag kommer mer rätt, förklarar Joel.

Och en av förklaringarna kan vara att spelarna fick ledigt helgen som gick. En ledighet som Joel spenderade med flickvännen Amanda i Köpenhamn.

- Vi shoppade lite och var ute och åt och hade det trevligt, berättar han.

Ibland kan lite avkoppling vara det som behövs.

Martin Strömberg