Kahnberg: Jag har haft det extra flytet

Två nya poäng när Frölundas poängmaskin straffade Djurgården

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS
MATCHVINNAREN Magnus Kahnberg har utvecklats ytterligare i år - och glänst på allvar. "Jag har haft det där lilla extra flytet", säger han.
HOCKEY

GÖTEBORG

Ett utropstecken redan ifjol.

I år har Magnus Kahnberg, 23, vuxit till ett vrål.

- Jag har haft det där lilla extra flytet i år, förklarar han ödmjukt.

I går blev det två poäng till för Frölundas poängmaskin. Trots att kroppen kändes tung och att matchen mot HV 71 i torsdags satt kvar i benen.

- I dag kändes det tungt och det är helt sjukt att jag går från den här matchen med två poäng, säger Kahnberg och skakar på huvudet.

"Jag är starkare"

Men skillnaden den här säsongen är att Kahnberg producerar även när det går lite tungt. 14 mål på 19 matcher är bäst i elitserien och i fjol vid den här tiden hade han gjort två ynka mål.

- Jag har tränat lite hårdare och blivit lite starkare, förklarar Magnus.

Och radarkompisen sedan många år Jari Tolsa gör ett hästjobb vid sidan av Kahnberg. De två skulle hitta varandra i sömnen.

- Jari har kommit igång riktigt på slutet och det känns som att vi utvecklats sedan förra året.

Då fick deras kedja mycket uppmärksamhet inledningsvis för att senare under säsongen hamna i ett par svackor. Kanske på grund av ett stort antal matcher också i landslaget.

- Men det var första året vi hade det så och i år har man kanske vant sig lite mer vid så många matcher, tror Magnus Kahnberg.

Sköt lågt

I går avgjorde han straffläggningen med sin fräckis. Tidigare har han antingen skjutit högt i närmaste krysset eller dragit till backhandssidan - i går sköt han snabbt och lågt.

- Ja, Bjurling var ju med landslaget i Karjala Cup och då sköt vi ju en del straffar på träningarna... så jag tror att han var rätt säker på att jag skulle skjuta högt, säger Kahnberg.

Helt klart är att Kahnberg är en av elitseriens mest irrationella och sevärda spelare med en härlig teknik, stort mod och självförtroende.

En bristvara i Sverige.

Kahnbergs säsonger

Martin Strömberg