Spelarna sätter stopp för såpan

Tv-serien läggs ner: Den är en belastning

HOCKEY

Mif Redhawks dokusåpa ”Percys pågar” går i graven.

Spelarna har – enligt vad Sportbladet erfar – satt sig på tvären.

Och för byggherren Percy Nilsson innebär det en ny miljonsmäll.

slut i rutan Spelarna i Mif Redhawks har tröttnat på att ständigt ha tv-kameror runt sig. Därför läggs TV 4 Plus-satsning på ”Percys pågar” ner. I kväll sänds troligen det sista programmet.

I kväll sänds det förmodligen sista avsnittet i serien om hockeykrigarna i Mif Redhawks. I går eftermiddag varslade TV 4 plus produktionsbolaget bakom såpan om uppsägning.

Programchefen Anders Knave:

– Krisen i Malmö hotar kvalitén och vi är inte intresserade av att göra dålig tv, säger han till Sportbladet.

Spelarna tvekar

Mif och Basic Sports – som ligger bakom produktionen – har fått tio dagar på sig att hitta en lösning, men i dagsläget talar ingenting för att ”Percys pågar” blir kvar i rutan.

– För att göra bra tv krävs det att vi får relativt fritt tillträde att jobba. Men spelarna är inte lika med på programmet i dag som de var när allt drog igång, säger Anders Knave.

– Och vi vill naturligtvis inte vara med om vi blir en belastning. Nej, då är det lika bra att vi går vidare och gör någonting annat, fortsätter han.

Spelartruppen är delad vad gäller dokusåpan. Vissa tycker att det är okej med kameror i omklädningsrummet, andra inte.

– Folk tror att tv-killarna varit innanför kalsongerna på oss, men dom har inte stört så mycket, säger tränaren Stephan Lundh.

– Mig kvittar det, säger Daniel Rydmark.

Men alla är inte av samma åsikt.

– Serien är en belastning för några av spelarna. Dom har nog att koncentrera sig på ishockeyn, säger klubbdirektören Stefan Kruéger.

Miljonsmäll för Percy?

Byggherren Percy Nilsson har garanterat produktionskostnaderna för såpan. Totalt handlar det om sju miljoner kronor. Enligt uppgifter till Sportbladet har spelarna också reagerat på att Mif:s starke man satsar pengar på en tv-serie när klubben är i kris och hotas av konkurs.

– Percy har hamnat i ett moraliskt dilemma. Han tror fortfarande på idén, säger en centralt placerad källa i klubben.

I morgon ska parterna träffas för att diskutera framtiden. Går serien i graven kommer Percy Nilsson att tvingas betala delar av garantin – allt enligt gällande kontrakt.

Och det handlar om miljoner.

Eftersom Percy Nilsson själv garanterat seriens produktion kommer inte Mif Redhawks, som klubb, att drabbas av ytterligare pålagor. Men klart är att krisen blir djupare i föreningen för varje dag som går.

Patrik Thornéus, Thomas Tynander