Södertälje kämpade ned mästarna

”Jag tror att vi kommer nu”

HOCKEY

SÖDERTÄLJE

Södertäljes hårt prövade tränare Timo Lahtinen kunde kosta på sig ett leende efter segern mot Frölunda.

Kanske var det vändningen.

– Jag tror att vi kommer nu, säger han.

Södertälje har haft en motig höst. Sist i tabellen och spelet har pekat på en plats i kvalserien i vår.

Men nu finns det hopp.

– Vi måste ju börja någonstans och de två första perioderna i dag var det bästa jag sett laget göra på hela säsongen. Grabbarna var fantastiska, säger Lahtinen.

Plötsligt fanns spelet där. Både framåt och bakåt agerade Södertälje med en oerhörd pondus. Det small i närkamperna och spelarna vågade ta för sig ute på isen och minimerade misstagen.

3–0 efter två perioder var definitivt i underkant.

– Okej, Frölunda kanske inte hade sin bästa dag, men jag skiter faktiskt i det. Vi vann och vi fick tre poäng. Det räcker så bra, säger Lahtinen.

Nyförvärv av klass...

Senaste matcherna har vi kunnat ana en vändning. Kanske kom den i går.

– Bortsett från missen uppe i Luleå har vi spelat stabilt på slutet. Vi har fått in nya killar i laget och dom har gjort att vi sluppit köra så hårt med juniorerna, säger Timo Lahtinen.

– Dom måste matchas med omsorg.

NHL-meriterade Lubomir Sekeras, förra säsongen i Minnesota, spelade sin andra match i SSK-tröjan och var isens kung. Ett mål och en assist blev hans facit.

– Jag är nöjd och jag är glad över att laget spelade så bra. För min egen del känns det som om jag är inne i det hela nu, säger Sekeras, 35.

...och nytända gubbar

Lägg därtill att lagets andra nyförvärv, Teemu Riihijärvi och lånet från HV 71 Timmy Pettersson, också var duktiga. Och gamla rävar som Peter Larsson, Antti Törmänen?

– Ja, i dag var alla på topp. Segern var viktig för självförtroendet, säger Lahtinen.

Får ni arbetsro nu?

– Jag tycker att vi haft det hela tiden. Media har hackat ner på oss, men jag tror inte det har inverkat på spelet. Vi är professionella och ska klara av sådant också, säger Lahtinen.

Och ler.

3 punkter som talar för att SSK kan lyfta

Patrik Thornéus