Kristian Gahns svar på tal i Timrå

Efter utklassningen mot forna lagkamraterna: Jag ville visa att jag duger

HOCKEY

TIMRÅ

Tackar för senast.

För en månad sen var Kristian Gahn utknuffad till Södertäljes reservbänk. I går sköt han dem djupare ner i nedflyttningsträsket.

- Jag ville visa att jag duger, säger Gahn.

Ibland känns det verkligen som att det finns en idrottens manusförfattare som styr över allt som händer på hockeyrinkar och fotbollsplaner.

Om något fantastiskt kan inträffa så kommer det nästan alltid att göra det.

Inga hard feelings

Naturligtvis skulle Kristian Gahn göra mål på sitt gamla lag i går. Självklart skulle bänknötaren i det gamla laget bli matchvinnare i det nya.

Skrattar bäst som skrattar sist?

- Nja, det är inga hard feelings mot SSK, men det är klart att det är en extra skön känsla. Det var väldigt speciellt inför matchen, och jag var ovanligt spänd. Jag ville visa att jag är en duktig hockeyspelare, att jag duger.

Scenförändringen kan knappast bli större. På sexton matcher i Södertälje den här säsongen orkade Gahn med två poäng. Nu har han gjort fem på fyra matcher i Timrå.

"Det låste sig..."

- Jag tycker ju att jag borde fått mer speltid och fler chanser i Södertälje, men alla har sin åsikt om vad man går för. Samtidigt måste man vara ärlig mot sig själv också och erkänna att jag kunnat spela bättre, men det låste sig och jag började fundera för mycket.

Skönt att byta upp sig?

- Haha, det är ju i alla fall ett lag med ett helt annat självförtroende. Här vågar folk hålla i pucken, och jag tycker att det är väldigt beundrandsvärda killar. Man rycks med, och jag känner att jag har fått tillbaka mycket av glädjen i hockeyn.

Timo grubblade

Medan Gahn njöt fick Södertäljes tränare Timo Lahtinen finna sig i att grubbla.

Det finns en del att fundera på. Till exempel hur det kan komma sig att många spelare ser helt odugliga ut i SSK - men som världsmästare så fort de spelar någon annanstans?

- På två år fick inte Gahn något att fungera här. Han spelade inte som han spelade här, och jag vet inte varför, men det är bara att gratulera Kristian. Han är en bra hockeyspelare.

Erik Niva