REVANSCHEN

Lagkaptenen efter tredje raka: Det här var hur skönt som helst

HOCKEY

LEKSAND

Förra säsongen åkte Linköping hem från Leksand nedtryckta i skridskorna, med bland annat 2-9 i bagaget.

I går åkte Linköping hem med 4-0 och mungiporna uppåt.

- Det här var skillnad. Vilken härlig revansch!

Foto: Scanpix
Fredrik Emvall jublar efter hans 3-0-mål för sitt Linköping mot Leksand.

Lagkaptenen Thomas Johansson steg ur duschen med ett brett leende. Han var klart stolt över sina medspelare.

Me ett härligt lagarbete, disciplin, tanke i allt och god organisation gjorde LHC Leksand mållöst - för andra hemmamatchen i rad.

- Vi visste att leksingarna ville visa sin hemmapublik fart och fläkt. För oss gällde det att hänga med i den första perioden. Det gjorde vi, och sedan kontrade vi in tre mål i mittenperioden. Det här satt hur skönt som helst, fortsatte Johansson.

Tredje raka

Målsättningen för Linköping var att göra en riktigt bra bortamatch.

- Och jag tycker vi lyckades till fullo. Visst kan Leksand bättre än så här, men glöm inte att vi gjorde motståndet uddlöst, påminde LHC-kaptenen.

Förra säsongens matcher i Leksand mellan de här lagen slutade 9-2 och 1-0 till Leksand. Dalkarlarna vann dessutom en match i Linköping efter straffar.

Thomas Johansson igen:

- Den där storförlusten är väl utraderad nu. Då var det rullgardinen ned, men i dag åkte den upp med en smäll. Underbart!

Det här var Linköpings tredje raka seger. Laget tillhör dessutom de lag som släppt in allra minst mål. Det mesta fungerar för tillfället.

Bär det mot toppen nu?

- Stopp ett tag nu. Den här trepoängaren var oerhört viktigt. Vi har en tuff vecka som kommer upp, och kan vi behålla den här positionen och fortsätta att undvika förluster är det jättebra, menade Johansson, som själv spelade fram till det matchavgörande 3-0.

- Vi fick flera lägen i tre mot en och det berodde väl på att Leksand tappade tålamodet. Vi spelade klokt och hittade rätt i spelvändningarna.

Tränaren Roger Melin var också mycket nöjd.

- Organisationen var så gott som fläckfri. Efter den första perioden växte vi in i matchen och med målen tog vi över. Jag är väldigt glad för killarnas skull.

Norrena stabil

Många spelare var bra i Linköping. Målvakten Fredrik Norrena en segerorganisatör med sitt stabila målvaktsspel.

Den gladaste spelaren i LHC kanske ändå var backen Jyrki Välivaara. Hans 2-0 var nämligen den finske backens första elitseriemål den här säsongen.

Linköpings facit i Leksand

Pelle Marklund ([email protected])