”Livlinor är bedrägeri mot hockeypubliken”

Färjestads Lars Glennert fräser ifrån

HOCKEY

Att införa livlina för att rädda elitserielag kvar är inget som tilltalar Färjestads klubbdirektör Lars Glennert.

I matchprogrammet inför lördagens match mot Timrå går han till attack mot förslaget.

- Det är fejk som placerar oss på samma låga nivå som den amerikanska wrestlingen där skoj och bluff mot publiken har satts i system, skriver han.

Foto: MICKE SÖRENSEN
Färjestads Fredrik Eriksson i överläge mot Södertäljes Urban Omark. Färjestads klubbdirektör vill inte att bottenlag som Södertälje ska kunna räddas kvar i elitserien med hjälp av livlinor.

Lars Glennert, som är klubbdirektör för notoriska topplaget Färjestad, elitseriens rikaste klubb, skriver i lördagens matchprogram att hockeyn kommer att tappa i kvalitet om man inför livlinor för vissa lag.

En sån livlina kan till exempel vara att ett lag åker ur elitserien först om man förlorar tre kval på fem år, vilket i praktiken betyder att sannolikheten för att ett elitserielag åker ur, är närmast obefintlig.

Men kan tänka sig stängd liga

Glennert är emot tanken att införa nya regler mitt under säsongen, att det strider mot all heder och moral på vilken den svenska idrottsrörelsens regelverk byggts.

- Vi vill inte ha en idrott där resultaten på arenan blir underordnade skrivbordsbeslut, klubbslag och korridormygel, skriver han.

Lars Glennert är däremot inte främmande för att i framtiden stänga elitserien.

Benjamin Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM