"Domen är bara pinsam"

Lintner rasar mot straffet – och Thörnberg: Det är han som ska stängas av

1 av 2 | Foto: JAN-ERIK EJENSTAM
ÖVERFALL - ELLER INTE? Richard Lintner attackerar HV 71:s Martin Thörnberg i torsdagens elitseriematch i Jönköping. Men Djurgårdsbacken, som i går stängdes av i åtta matcher, tycker att det är Thörnberg som borde straffas.
HOCKEY

Djurgårdens klubbledning valde att hålla en låg profil efter avstängningsdomen på åtta matcher mot backen Richard Lintner, 26.

Själv kokar han fortfarande.

- Många spelar fult i elitserien och jag anser fortfarande att smällen jag fick i ansiktet var avsiktlig. Det är inte jag som borde vara avstängd, säger slovaken.

Richard Lintner blev totalt överraskad av disciplinnämndens avstängningsdom på åtta matcher.

- Ja, jag är både förbannad och besviken. Jag tycker inte att det är jag som ska bli avstängd i det här fallet. Det var jag som blev skadad och jag har fortfarande återkommande huvudvärk efter smällen, säger Lintner.

Men var det rätt att ge igen?

- Jag hade redan haft två hjärnskakningar och blev arg. Men jag har svårt att förstå hur någon kan ta videon på allvar. Det syns ju tydligt hur han kastar sig första gången jag träffar honom. Han bara flyger och så stark är jag inte att jag kan få en motståndare att lyfta från isen.

"Spelar pajas"

Lintner fortsätter:

- Sedan ligger han där och spelar pajas. Då trycker jag klubban mot honom och snackar med honom. Det var inga hårda stötar.

Du har spelat i NHL och i de nordamerikanska farmarligorna i flera år. Är elitseriens fulare än andra ligor du spelat i?

- Det finns vissa spelare som gör fula påhopp då domaren inte ser. Det är mycket smällar mot huvudet.

- Jag har spelat internationell ishockey i hela min karriär och hade aldrig haft någon hjärnskakning tidigare. Nu har jag haft tre på femton matcher i Djurgården. Det säger väl att något är fel.

Men hockey är ju en fysisk sport?

- Ja, och den ska vara fysisk. Hockey är inte konståkning. Jag tar gärna en ordentlig tackling, men att spela fult är fel.

Vad tycker du om Martin Thörnberg idag?

- Jag är fortfarande förbannad på honom. Speciellt som han spelade i bytet efteråt. Det är han som borde vara avstängd. Inte jag.

Wikegård: Väntat

Vad ska du göra under avstängningen?

- Träna och försöka bli frisk. Huvudvärken gör att jag förmodligen tvingats vila ett par matcher ändå.

Djurgårdens tränare Niklas Wikegård var inte förvånad över domen.

- Nej, åtta matcher var väl ungefär vad jag räknat med, säger han.

- Videon har ju vevats i flera omgångar nu och det påverkar naturligtvis alla. Men vad man inte ser är den smäll Lintner får i huvudet momentet innan. Men det är bara att acceptera det här och köra vidare.

Här är de längsta avstängningarna i elitseriehockeyn

Alavaara (nr 5) har just sänkt Andersson.
Foto: STEFAN NILSSON
En ilsken Pekka snackar med domarna.

Mats Wennerholm