Måltorkan fortsätter för Modo

Pirro: Sätter vi chanserna blir vi hur farliga som helst

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK

Modo spelar bra mot topplag - men förlorar.

Nu sjunker Modo i tabellen.

- Jag är trots motgångarna så här långt fylld av tillförsikt. Väntar bara på den dagen vi börjar sätta chanserna, då blir vi hur farliga som helst, säger Pirro Alexandersson.

Pirro inte uppgiven.

Gårdagsinsatsen visar att Modo börjar röra på sig. Till och med Magnus Wernblom börjar vakna till, gjorde i går sin bästa match i höst.

Oturen grinar dock laget i ansiktet emellanåt. Wernblom sköt i stolpen, missade öppet mål, Svartvadet sköt i ribban och slovakiske backen Dusan Milo sköt över mot ett övergivet HV- mål, sedan Stefan Liv gjort sitt enda misstag.

- Klart vi måste göra mer än ett mål på så många bra chanser, menade Pirro Alexandersson. Efter debaclet i Timrå senast med bara tio skott på hela matchen visade vi nu att vi är tillbaka på arenan igen.

Det är Kempehallen, hemmaarenan, som ska rädda Modo.

- Vi har sex matcher kvar till jul, fyra av dessa går hemma, säger Pirro. Det är nu vi ska skaffa oss en bra grund att stå på.

Modos dilemma är framförallt att man gör för lite mål - 50 på spelade 24 matcher. Målkungen Magnus Wernblom med 26 fullträffar förra säsongen står i dagsläget på futtiga sex.

- Inte nog med det, säger Wernblom. Jag har spelmässigt var helt under isen också.

En som inte är orolig för sitt Modo är Per Svartvadet.

- Fortsätter vi jobba hårt kommer flytet till sist, säger han. Men det vi måste sluta med är djupdykningarna lik den i Timrå förra torsdagen.

Hasse Andersson