Kaptenens kamp bakom segern

”En härlig känsla”

HOCKEY

LEKSAND

Han är lagkaptenen som personifierar Leksands vilda kamp för att hamna på rätt sida strecket.

Tolv sekunder före slutsignalen tryckte Christer Olsson, 33, in sitt andra mål för säsongen. Den livsviktiga kvitteringen.

- En härlig känsla. Det enda som gällde var att ösa på mot mål, säger Leksands veteranback.

På väg upp? Christer Olsson sköt in Leksands kvittering i slutsekunderna. Sedan avgjord laget i förlängningen.

Färjestad gled in i Leksands ishall - på hälarna. Det där så viktiga att "vara på tå" hade värmlänningarna glömt någonstans på vägen.

Att bristen på hundraprocentig inställning kan stå sig dyrt fick serieledarna ett kännbart bevis på i går - av en Leksandskrigare.

- Vi har snackat ihop oss en del den senaste tiden. Det gäller att kunna gå in och ta en smäll för kompisen. Förra säsongen var vi mer obekväma för andra lag. Jag hoppas att den här tvåpoängaren kan göra att vi visar upp mer av den attityden i fortsättningen, säger Christer Olsson, som kom till Leksand inför fjolårssäsongen.

Två mål av Prestberg

Hemmalaget inledde bäst och tog ett ordentligt initiativ genom två snabba mål. Då fick Färjestads tränaren Bengt-Åke Gustafsson fart på sina spelare. Karlstadslaget reducerade och kvitterade genom notoriske målskytten Pelle Prestberg.

- I tredje perioden lyfte vi oss lite grann. Men annars var det bedrövligt, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Att Christer Olsson aldrig ger upp visade han på nytt i går. Kvitteringen till 3-3 i slutsekunderna var ett lika stort tecken på vilja som skicklighet.

Pavlikovsky avgjorde

- Vi har varit så himla dåliga på att skjuta tidigare. Jag vet inte varför. Men det är också en grej som vi har snackat om. Och i dag var det betydligt bättre på den fronten, säger Christer Olsson.

Leksand vann skotten med 31-29. Det var mycket längesedan masarna kunde visa upp liknande siffror.

En dryg minut in i förlängningen sköt en annan av Leksands nyckelspelare, Rastislav Pavlikovsky in segermålet efter fint förarbete av Robert Nilsson.

- Jag bryr mig inte om att göra mål. Det enda som är viktigt är att vi vinner. Vi förtjänade att vinna i dag, säger succéförvärvet Rastislav Pavlikovsky som sedan ankomsten i höstas redan ligger på övre halvan av den interna poängligan.

Och Christer Olsson njöt rejält av tvåpoängaren.

- Nu ligger vi visserligen under strecket. Men spelar vi så här så kommer vi att klättra uppåt i fortsättningen, säger Christer Olsson.

Magnus Helander