- Dom gör oss dåliga

Andra förlusten för Frölunda mot Linköping – på en vecka

HOCKEY

GÖTEBORG

För andra gången på en vecka föll Frölunda tungt mot Linköping.

På exakt samma vis.

- Dom gör oss dåliga, förklarar Henrik Lund-qvist.

Foto: SCANPIX
GRISHOCKEY? Linköping lamslog Frölundas spel och slutet på matchen var mycket irriterat.

Besvikelse på gränsen till ilska hos många av Frölundas spelare efter andra raka förlusten på hemmais. Mest över sin egen oförmåga att spela ett spel som just nu är nödvändigt för att besegra Linköping.

- Vi vet hur vi skall göra och vi visste om att dom skulle spela så här, säger Niklas Andersson.

Mycket fasthållning

Det vill säga dra ner tempot, hålla fast mycket i mittzon och ligga nära och spela på gränsen till vad samvetet tillåter.

- Det finns bara ett sätt att spela mot sådana lag och det är att komma med fart, lägga ner djupt och gnugga stenhårt, förklarar Niklas Andersson.

Precis som i torsdags fick också Linköping första målet i går. När Antti-Jussi Niemi satt utvisad tog det bara 33 sekunder för Jyrki Välivaara att skjuta 1-0 efter lite trassel framför Henrik Lundqvist.

Och uppförsbacken växte till ett maratonlopp när Johan Franzén lite väl enkelt kunde kliva in från högerkanten och fösa in 2-0 mellan benen på Lundqvist. I boxplay dessutom.

- Jag får inte släppa den pucken och vi får inte släppa till läget överhuvudtaget, säger Henrik Lundqvist.

Frustrationen total

I tredje blev frustrationen total när Peter Casparsson styrde in 3-0 och efter det blev matchen en uppvisning i vem som kunde spela fulast och mest ojust utan att åka ut.

Där delade lagen segern och det faktum att ingen spelare i något av lagen ville kommentera nivån på vad som krävdes för att bli utvisad säger det mesta.

Att Linköping passar Frölunda illa är uppenbart och receptet är varken enkelt eller lätt att genomföra. Och det gör ont.

- Vi måste ha ännu mer fart och spela mer uppoffrande framför mål, säger Niklas Andersson.

Om mindre än två veckor möts lagen igen uppe i Linköping.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM