Norrena tog allt

Men forna polarna spelade fult: Inga hard feelings

1 av 2
VAR RENA VÄGGEN Fredrik Norrena gjorde en mycket bra match mot sitt gamla lag Frölunda och Linköping vann i Scandinavium för andra gången på mindre än en vecka. Inget annat lag har vunnit där i år...
HOCKEY

GÖTEBORG

Han blev påkörd och fick klubban bortslagen när han kom tillbaks till Scandinavium.

Men viktigast - Fredrik Norrena höll tätt.

Och gillar när det smäller.

- Det är ju ishockey och ingen jäkla bandy, förklarar en svettig Norrena efter fjärde nollan i år.

Inget annat lag har lyckats besegra Frölunda i Scandinavium i år. Nu har Linköping gjort det två gånger på mindre än en vecka och har blivit rena mardrömsmotståndarna för Frölunda.

Förklaringen? En järnhård defensiv och fysisk ishockey som inte tillät Frölunda att ta sig in med fart i Linköpings zon. Resultatet är enastående men utseendet ifrågasatt.

Och Fredrik Norrena tycker inte att man kan anklaga laget för att spela tråkhockey.

- Nej, det tycker jag är lite blåögt. Vi krigade och utnyttjade chanserna och vi måste få spela så på bortaplan, förklarar han.

Fick en del stryk

Senast han var på Scandinaviums is var i den avgörande finalen mot Färjestad i våras. I går ställdes han mot samma killar som han firade med då. Och dom gjorde sitt bästa för att få Norrena ur balans. Jens Karlsson åkte oprovocerat in i Norrena två gånger och Jonas Johnson slog klubban ur händerna på honom. Men efteråt finns inga hard feelings.

- Det var ju en ishockeymatch, inte sant? Vi har respekt för varandra utanför isen men när vi är på vill vi vinna, förklarar han.

Och publiken i Scandinavium hyllade också Norrena och skanderade hans namn flera gånger. Ovanligt, men väldigt trevligt, att bemötas så av en klubb man just lämnat.

Hörde inget

- Jaså, jag hör ingenting ute på isen men det tackar jag verkligen för och det värmer. Dom stöttade mig hela tiden i Göteborg och jag har bara positiva minnen från fansen här, säger Fredrik Norrena.

Som trivs mycket bra också i sin nya klubb och har goda förhoppningar inför fortsättningen.

- Det verkar som att vi är bra tränade och vi orkar hela matcherna så det ser bra ut, säger han och ler.

Och ingen nämnde ens ordet revansch.

Började i IFK Lepplax

Martin Strömberg