Ointagliga Fort Timrå

- Ett lag som kommer hit vet att det blir jävligt tufft

HOCKEY

TIMRÅ

Fem raka hemmasegrar.

13-1 i målskillnad på de tre senaste.

Sydkraft Arena har blivit Fort Timrå.

Foto: TOMAS JONSSON
Robert Carlsson.

En dryg månad kan förändra så mycket.

Den 30 oktober möttes senast Timrå och Luleå. Norbottningarna vann med 3-2, och för Timrå innebar det den femte hemmaförlusten på sex matcher.

- Det började sätta sig i huvudet. Vi ville för mycket, gick bort oss och bjöd på för många målchanser. Vi var helt enkelt tvungna att skärpa till oss, säger lagkaptenen Robert Carlsson.

Sedan dess har de inte förlorat i Sydkraft Arena.

Skräckarenan har blivit en ointaglig borg.

- Man kan få ett otroligt viktigt psykologiskt övertag när vinsterna börjar komma. Om ett lag kommer hit och på förhand vet att det blir jävligt tufft - då blir det så, säger Carlsson.

2-0 efter 7 minuter

Om det berodde på psykologi ska vi låta vara osagt - men Luleå uppträdde som om de var slagna på förhand i går.

Efter sju minuter låg de under med 2-0, och sedan var de aldrig i närheten av att ta poäng.

Timrå håller på att vänja sin publik vid att de helt enkelt kör över lagen som vågar sig in på deras revir.

- Det är kul att kunna bjuda dem på bra hockey. Vi ska inte glömma våra supportrar när vi pratar om varför det går bra hemma. De är fantastiska. Vi är stolta över dem, och vi är stolta över vår nya arena.

Effektiv skytt

En av de allra viktigaste anledningarna till Timrås uppsving har vi ändå sparat till sist - Robert Carlsson själv. Den lojala, självuppoffrande krigaren håller på att förvandlas till en riktig poängmaskin.

Ett nytt mål i går gör att han är uppe på tredje plats i målligan - och faktiskt den allra effektivaste skytten i elitserien.

- Ja, tydligen är jag den som gör flest mål per skott. Det känns helt overkligt, eftersom jag egentligen aldrig varit någon riktig målgörare. Men det är lätt att spela när det går bra för laget.

Hur bra är Timrå i år? Ännu bättre än i fjol?

- Det räcker med snack om det som har varit. Vi har glömt fjolåret och lever i nuet. Det som går att säga är att vi alltid spelat bra på bortaplan - så nu när vi fått ordning på hemmaspelet kan vi bli riktigt, riktigt giftiga.

Erik Niva