HV 7–1…

Den här gången fick Djurgården mardrömmar...

1 av 2 | Foto: JAN-ERIK EJENSTAM
UTKLASSNING Djurgården blev totalt utspelade av HV 71. Här har Jani Hassinen gjort 7-1 bakom en uppgiven Petter Rönnquist i Djurgårdsmålet.
HOCKEY

JÖNKÖPING

Djurgården har varit HV 71:s mardrömsmotståndare.

Tills i går.

- Ändå tycker jag inte vi är riktigt på topp, säger HV-tränaren Pär Mårts efter förkrossande 7-1.

Räknar man med slutspelet i fjol och årets två matcher i serien hade HV 71 fyra raka förluster mot Djurgården innan matchen i går i Kinnarps Arena.

- Tyckte att det märktes från start att vi verkligen ville vinna i dag. Det var härligt att se Andreas Jämtin gå in och sätta några riktiga tunga tacklingar redan i första bytet, säger tränaren Pär Mårts.

Och det var inte bara Jämtin.

Skrämde Djurgården

Nej, alla HV-spelare uppträdde som om det vore SM-final och spelarna i Djurgården blev smått chockade.

Ja, nästan rädda.

- Det brukar vara tvärtom, att vi går in och kör från början. Men i dag var HV mycket bättre. På allt. Vi var knappt intresserade, säger Dif-tränaren Niklas Wikegård.

HV 71 spelade bländande.

Hassinen, Sahlstedt, Skröder och alla andra i HV blandade finess och tuffhet i en härlig röra. Efter 4-0 - och första perioden - valde Björn Bjurling att lämna över jobbet i kassen till Petter Rönnquist.

Men det hjälpte inte.

HV 71 trummade på och när slutsignalen gick i Kinnarps Arena stod det 7-1 på resultattavlan - seger som kunde ha varit tvåsiffrig om hemmalaget satt sina chanser.

Var inte på topp?

Inför matchen pratade HV-tränaren Pär Mårts om att laget inte riktigt var på topp.

Ändå"

- Ja, det kändes så i alla fall. Men jag tycker inte att vi ska dra för stora växlar av det här. Vi hade lite flyt, puckarna studsade rätt och då kan det dra i väg resultatmässigt, säger Pär Mårts.

Niklas Wikegård, som skickade andretränaren Johan Garpenlöv till presskonferensen, var bitter efteråt, där han satt i omklädnings

Inte på förlusten - utan mer på det sätt som Djurgården förlorade.

- Givetvis vill man alltid vinna, men jag kan acceptera ett nederlag om vi går in och gör vårt jobb. Men i dag, och jag tror det syntes, var vi knappt med, säger Niklas Wikegård.

Största segrarna i elitserien 2003

Patrik Thornéus