Hockey i dag

HOCKEY

FÄRJESTAD-FRÖLUNDA

Skador/sjukdomar

Färjestad: Martin Lindman (tumme, osäker).

Frölunda: –.

Målvakter

Färjestad: Sinhue Wallinheimo

Frölunda: Henrik Lundqvist.

Matchsurret

Färjestad: – Det är täta uppgörelser mot Frölunda och alltid lika inspirerande. Skönt att få en trepoängare igen, mot Södertälje. Det var en skön känsla efteråt. Det har varit lite jobbigt ett tag, när vi tappat poäng, hoppas det har vänt nu, säger tränaren Bengt-Åke Gustafsson.

Frölunda: – Det är lite derby, när Färjestad och Frölunda möts. Alltid intressanta och roliga matcher, vi måste spela på topp för att vinna i Karlstad det vet vi, och vi måste spela bättre än senaste matchen för att få med oss poäng, säger tränaren Conny Evensson.

Notera att?

?Färjestad är sargat av magsjuka. I går tränade inte Marcel Jenni, Calle Steen och Peter Hammarström, men alla tre bör kunna vara med i dag. Frågan är om andra insjuknat?

?Färjestads Pelle Prestberg toppar poängligan på 30 poäng, 15 mål och 15 assist.

? och Frölundas Magnus Kahnberg jagar där bakom...

Tips: 4-3

LINKÖPING-MALMÖ

Skador/sjukdomar

Linköping: Peter Casparsson (revben).

Malmö: –.

Målvakter

Linköping: Fredrik Norrena.

Malmö: Andreas Hadelöv.

Matchsurret

Linköping: – Det ska bli skönt att få spela på hemmaplan. Vi har spelat fem av de senaste sex på bortaplan. Skönt att få spela två hemma nu där vi har spelat bra. Med två raka förluster vill vi in på vinnarspåret igen, säger tränaren Roger Melin.

Malmö: – Jag tyckte vi hängde med bra i första perioden mot Färjestad. Sedan gjorde dom mål från alla håll och kanter. Färjestad är riktigt bra när dom har lite flyt. Linköping är också ett jättebra lag. Dom har bra spelare och en fantastisk bra målvakt, det blir en tuff nöt att knäcka. Vi måste spela jävligt disciplinerat i morgon och spela med ett stort tålamod.

Notera att?

?Andreas Hadelöv ersatte Robert Borgqvist efter fyra mål i Malmös senaste match, mot Färjestad. Nu fortsätter han i mål.

?Linköping har sämst powerplay i elitserien. På nio procent av LHC:s powerplay blir det mål.

?Å andra sidan är man näst bäst i serien på att döda utvisningar. 89 procent dödas utan mål, bara Färjestad är bättre.

Tips: 4-2

MODO-LEKSAND

Skador/sjukdomar

Modo: Lars Jansson (knä), Peter Högardh (mage), Jocke Lindström (axel).

Leksand: Tommy Westlund (dåliga diskar), Jonas Jääskeläinen (ljumske), Hans Lodin (ljumske), Christopher Lindholm (nacke).

Målvakter

Modo: Juuso Riksman.

Leksand: Mike Bales.

Matchsurret

Modo: – Hårt jobb är det jag kräver i det här skedet. Nu gäller det att kräma ur det sista inför juluppehållet. Jag räknar med tre nya riktiga kampmatcher de som är kvar. Leksand och Brynäs hemma, Luleå borta på torsdag. Alla lag är i ungefär samma situation och poängen är dyrbara nu, säger tränaren Pirro Alexandersson.

Leksand: – Senaste i Kempehallen var en av våra bästa matcher hittills under säsongen. Så vi har mycket bra att ta med oss från den matchen. Men vi kommer att möta ett betydligt vassare Modo än senast, det måste vi erkänna och vara beredda på, säger tränaren Jarmo Tolvanen.

Notera att?

?Leksands Niklas Persson i går för första gången blev uttagen till Tre Kronor.

?Modos bäste poängplockare, Andreas Salomonsson bänkades när Modo toppade laget i senaste matchen.

Tips:2-1

BRYNÄS-LULEÅ

Skador/sjukdomar

Brynäs: Daniel Casselståhl (knä), Roger Kyrö (knä), Ove Molin (osäker, knä), Henrik Petré (höft, osäker).

Luleå: Petter Nilsson (rygg), Stefan Nilsson (knä), Emil Lundberg (axel), Jonas Lundqvist (handled), Kami Brabanec (privata skäl).

Målvakter

Brynäs: Markus Korhonen.

Luleå: Daniel Henriksson.

Matchsurret

Brynäs: – Alla matcher vi mött Luleå har varit jämna. Det blir jämnt nu också. Vi har fortfarande glimten i ögat och är pigga. Vi har spelat bra i många matcher, men inte lyckats knyta till säcken, men nu fick vi en seger mot Leksand, säger tränaren Gunnar Persson.

Luleå: – Brynäs är ett bra lag, vi har förlorat båda matcherna borta mot dom hittills. Så vi är otroligt revanschsugna. Vi har spelat bra hemma, men inte tagit många poäng borta, vi måste få till ett bättre bortaspel. Det är en viktig period med dom här tre sista matcherna före jul, säger tränaren Mikael Andersson.

Notera att?

?Ove Molin tränade i går och kanske kan göra comeback efter sin skada. Även Henrik Petré kan vara tillbaka i dag.

?Luleås målvakt Daniel Henriksson är tillbaka i landslaget igen.

Tips: 2-2

SÖDERTÄLJE-HV 71

Skador/sjukdomar

Södertälje: Antti Törmänen (rygg), Robert Döme (privata skäl), B Hagelin (feber).

HV 71: Hellqvist.

Målvakter

Södertälje: Rolf Wanhainen.

HV 71: Stefan Liv.

Matchsurret

Södertälje: – Vi slog HV sist på hemmaplan. Men nu är dom säkert bättre, dom slog ju Djurgården med 7–1. Vi har ett reducerat manskap, men vi ska inte ge oss, vi ska kämpa och slita och spela det spel vi gjort den senaste tiden, säger tränaren Timo Lahtinen.

HV 71: – Vi fick allting med oss mot Djurgården. Men nu är det ny match och nya förutsättningar. Vi fick stryk i Södertälje sist så vi har revansch att utfordra. Offerviljan kommer att avgöra den här matchen, det är jag övertygad om, säger tränaren Per Mårts.

Notera att?

?Södertäljes nyförvärv Robert Döme åkt hem till Slovakien av privata orsaker, är tillbaka till matchen på söndag.

?Södertäljes Jan Huokko gjort 15 poäng i år, flest av seriens backar.

Tips: 2-5

DJURGÅRDEN-TIMRÅ

Skador/sjukdomar

Djurgården: Mika Strömberg (hjärnskakning) Richard Lintner (avstängd), Björn Nord (ljumske), Johnny Oduya (avstängd).

Timrå: Pär Styf (fot).

Målvakter

Djurgården: Björn Bjurling.

Timrå: Kimmo Kapanen.

Matchsurret

Djurgården: – Mental kollaps senast. Allt från målvakt till utespelarna vi var inte där helt enkelt. Alla spelare har förstått vad som var fel, och är det något som är säkert så är det att alla spelare kommer att vara laddade. Timrå har ett bra lag, vi måste bjuda upp till kamp, den som jobbar hårdast kommer att vinna, säger tränaren Niklas Wikegård.

Timrå: – Jag tycker vi var bättre än Modo i derbyt. Men sånt där jämnar ut sig i längden, bara man jobbar hårt. Det blir säkert jättetufft mot Dif, dom är säkert revanschsugna efter storförlusten mot HV. Det har varit jämnt dom två matcher vi har mötts hittills, säger assisterande tränaren Anders Huss.

Notera att?

?Djurgården lutar åt att ha Björn Bjurling i målet, men överväger att spela med Petter Rönnqvist.

?Timrås Robert Carlsson och Markus Matthiasson är livsfarliga i power play. De delar ledningen i pp-skytteligen.

Tips: 3-3