Tre kungar - men inte i Tre Kronor

Petade poängkungen Markus Matthiasson: Är lite besviken

HOCKEY

Många ville se Markus Matthiasson, 28, i landslaget.

Men inte Hardy Nilsson.

I går sänkte Timrås målkung Djurgården i Globen - inför ögonen på Tre Kronors förbundskapten...

Markus Matthiasson är på väg mot sin bästa säsong någonsin. Han har gjort 17 mål på 29 matcher - totalt 24 poäng - och ligger tvåa i elitseriens målliga.

Två fullträffar efter Frölundas Magnus Kahnberg.

Men trots att Tre Kronor haft stora problem med målproduktionen - ynka sex mål på sex matcher den här säsongen - tog inte Hardy Nilsson ut honom till Baltika Cup i Moskva.

Gör sitt bästa

- Lite besviken är jag, men samtidigt kan jag inte göra annat än mitt bästa. Sedan är det upp till landslagsledningen att bestämma, säger Markus Matthiasson diplomatiskt.

- Men visst hoppades jag. Tycker att jag haft en bra säsong och det skulle vara en dröm att få spela i landslaget. Det är ju det finaste som finns.

Känns det inte konstigt att du som poängkung inte är med i Tre Kronor när spelare som knappt gjort några poäng är uttagna?

- Har inte tänkt på det. Jag får fortsätta jobba och kanske kommer chansen längre fram.

Sänkte sitt gamla lag

I går sänkte Markus Matthiasson sitt gamla lag Djurgården i Globen. Först spelade han fram nyförvärvet Kent Manderville till 1-0 och sedan gjorde han avgörande 2-1 när mindre än två minuter återstod av matchen.

Ett riktigt konstmål.

Markus Matthiasson fick pucken bakom Björn Bjurlings kasse och via Dif-målvaktens rygg hittade han rätt.

- Lite tur var det givetvis, men jag såg att han stod en bit ut och jag siktade och hoppades. En gång av fyrtio lyckas man, säger Markus Matthiasson och skrattar.

Givetvis satt den klockrent.

Precis som sig bör när en riktig målskytt är i farten.

En bra match

- Tycker att alla gjorde en bra match, även om det i bland kanske såg lite hafsigt ut där ute.

Vid flera tillfällen under matchen samspråkade Markus Matthiasson med Djurgårdens assisterande tränare Robert Nordmark, som gjorde sensationell comeback som spelare.

- Vi har ju lirat tillsammans i Djurgården och faktiskt pratade vi som kompisar på isen. Jag sa åt honom att jag var imponerad över att han fortfarande var så bra och jag menade det, säger Markus Matthiasson.

- Kul för honom.

Markus Matthiasson var bäst i Globen i går och det inför förbundskapten Hardy Nilsson, som var på plats för att följa sina landslagskillar på isen.

Men ingen kom upp i Matthiassons klass. Han var i en klass för sig.

Patrik Thornéus