Petade poängkungen: Jag är inte bitter

HOCKEY

KARLSTAD

Poängkung i elitserien.

Men ratad från spel med Tre Kronor.

Pelle Prestberg gav dock svar på tal. Med två nya assist såg han till att sänka Västra Frölunda när Färjestad vann finalreprisen med 4-2.

- Jag har full förståelse för den trupp som tagits ut. Om den är rätt eller fel får andra ha åsikter om, jag är i alla fall inte bitter, säger Prestberg.

För Prestberg var det i alla fall ingen överraskning att förbundskaptenen Hardy Nilsson inte skickade en biljett till Moskva till honom.

Men han har fortfarande hoppet om att det förr eller senare ska komma en inbjudan till landslaget.

- Alla som sysslar med ishockey på den här nivån vill väl spela i landslaget, säger han.

Men Prestberg hittar även något positivt med att inte "behöva" åka med Tre Kronor till Moskva.

- Nu får vi chans att träna, och vara en ännu bättre kedja efter jul.

Kedjan med Prestberg, Jörgen Jönsson och Peter Nordström har redan varit elitseriens bästa under hösten.

Fem nya poäng i går

I går svarade trion för femma nya poäng och är nu uppe i 84 poäng totalt där Prestberg är poängkungen med 32 poäng fördelat på 15 mål och 17 assist.

Kan ni verkligen bli bättre?

- Det är klart vi kan. Vi utvecklas hela tiden och vill bli bättre hela tiden. Styrkan med oss är att vi inte har klara roller utan kliver in i varandras roller, tycker Pelle.

Just viljan att hela tiden bli bättre tycker kedjekamraten Nordström är något poängkungen borde premierats med en landslagsplats för.

- Vi måste hitta spelarna som vill bli bättre i dag. Spelare som Alexander Steen i Frölunda till exempel, som stannar kvar och kör extra efter träningarna. Där har även Pelle växt in och det är sånt svensk hockey behöver, tycker Nordström.

Prestberg mållös

Måltjuven Prestberg gick mållös av isen. Hans fräckhet gav ändå två assist och var med och avgjorde matchen.

Vid 3-1 40 sekunder in på tredje perioden snappade Prestberg upp en retur och från dåligt läge vid sargen skickade han in pucken framför mål. Där dök Jonas Frögren upp och kunde styra in pucken.

Knappade tre minuter senare svarade han för en genomåkning och avslutade med ett backhandskott. Henrik Lundqvist klarade skottet, men på returen fanns Peter Nordström framme och kunde raka in 4-1.

- Det känns bra. Och att få slå Frölunda känns alltid lite extra, säger elitseriens poängkung.

Patrick Kipler ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM