Äntligen!

Leksand vann hemma - för första gången på 39 dagar

HOCKEY

LEKSAND

Senast Leksand tog en trepoängare på hemmaplan var mot Djurgården den 2 november.

I går kom äntligen en ny.

4-1 mot samma Djurgården och en lång väntan var över.

Richard Pavlikovsky (i mitten) jublar efter 3-0-målet.

- Så jäkla skönt! Vi och våra supporters har väntat allt för länge. Många har undrat vad vi hållit på med där ute på rinken, men jag kan lova att vi försökt i varenda match, sa Niklas Eriksson, tvåmålsskytten och en av segerorganisatörerna.

Den andre dominanten, som såg till att den långa väntan "bara" blev 39 dagar, var målvakten Mike Bales. I den första perioden bjöd han publiken och djurgårdarna på flera fantastiska och hemska sekvenser.

- Vissa dagar fungerar det bara, jag kan inte förklara det på annat sätt.

Hur bar du dig åt?

- Jag lade mig på isen och blundade", skrattade Bales.

- Det började bra, jag blev varm och sedan flöt det på. Det var en skojig match, men viktigt framför allt. Vi var tvungna att vinna, det var den bistra verkligheten, förklarade Bales.

Totalt räknade Dif-leldningen till sex, kanske sju, frilägen mot Bales. Den spektakuläre målvakten med låg spelstil, tog allt - nästan"

Med knappt fem minuter kvar att spela lurade Mikael Johansson honom på att få hålla nollan.

"Alltid kul med nollor"

- Visst, det är alltid kul med nollor, men jag tänker inte så mycket på det, menade Bales.

Djurgården tycks passa Leksand bra. Hittills har masarna tagit åtta av tolv poäng mot derbygruppskollegan.

- Det handlar mycket om självförtroende. Vi hade sköna känslor från förra mötet med Djurgården då vin vann med 8-3. Nu hade vi ju dessutom en hel del att spela för, till exempel att inte hamna allra sist i tabellen, fortsatte Niklas Eriksson, som kunde fått nöjet att göra ett "hat trick".

I slutet av första perioden hade han öppet mål efter ett friläge, men uppvaktningen bakifrån gjorde att han inte lyckades få in pucken. Nu blev det alltså två fullträffar - viktiga 1-0 och 2-0 - precis som senast mot Djurgården.

Pelle Marklund ([email protected])