Ryggsäckshockey

Jens Karlsson: Malmö skulle ha haft 30 utvisningar

HOCKEY

GÖTEBORG

Nästan tretton minuter i powerplay - inte ett enda mål.

Orsaken till Frölundas tredje hemmaförlust i år och andra mållösa hemmamatchen på nio dagar.

- Jag saknar ord för hur besviken man blir efter en sån här match, säger Jens Karlsson.

Foto: Thomas Johansson
Grishockey a"la Malmö.

Som kanske sköt flest skott mot Andreas Hadelöv i går. Och några var riktigt nära att resultera.

- Hadelöv gör ju en kanonmatch, men samtidigt studsar ju inte pucken vår väg i dag, förklarar Jens.

"Vi skulle inte vinna"

Som när hans skott i andra perioden gick via insidan på Hadelövs benskydd och utanför, eller Tomi Kallios skott som tog i insidan av stolpen, eller Kimmo Eronens för vidöppen kasse som tydligen gav honom en nerv-blackout.

Det går att rabbla chanser i det oändliga. Målen uteblev lik förbaskat.

- Den här matchen var det tydligen inte meningen att vi skulle vinna och det känns oerhört tråkigt, nästan bittert, att få stryk idag, berättar Conny Evensson.

Men spelarna i Frölunda gjorde ändå mycket rätt i går; bra intensitet, rapp skridskoåkning på många håll och man skapade ju tillräckligt för att göra tre, fyra mål. Åtminstone.

- Vi ville ju väldigt gärna bjuda publiken på en bra sista match innan jul, men det är klart att det är jobbigt att åka runt med ryggsäck på sig hela tiden, säger Magnus Kahnberg och ler.

"Malmö är värre"

Och likheterna mellan Malmö och Linköping är flera: Det är storvuxna lag som spelar fysiskt och tätt, lagen har varit de enda som lyckats vinna i Scandinavium i år och gjort det på ungefär samma sätt, med en tight defensiv som aldrig tillåter Frölundas snabba spelvändningar och som eliminerar två mot en-lägen.

- Dom påminner om varandra, men Malmö är nästan värre och skulle domaren verkligen tagit ut för allt skulle Malmö haft 30 utvisningar ikväll, säger Jens Karlsson.

Martin Strömberg ([email protected])