Färjestads fräcka mål

"Det märkligaste jag gjort"

HOCKEY

KARLSTAD

Sex minuter kvar av tredje perioden, 1-2 och spel i numerärt underläge i fem.

Då satsade Färjestad allt framåt - och fixade förlängning som de vann.

- Jag har aldrig gjort så tidigare. Men vi ville ju vinna och då måste man chansa ibland, säger Färjestads tränare Bengt-Åke Gustafsson.

Prestberg.

När Peter Hammarström åkte på fem minuters utvisning och matchstraff efter 14 minuter i den tredje perioden verkade matchen vunnen för gästerna.

Då skickade Gustafsson in kedjetrion Prestberg, Jörgen Jönsson och Peter Nordström tillsammans med Martin Lindman som ende back.

- Ställ dig på blålinjen, se bara till att skära av passningsvägen mellan backarna, var ordern till Prestberg.

Svårt att lyda

Prestberg hade svårt att lyda till en början. Det var först när Jönsson och Gustafsson började skrika på honom som han åkte för att ta positionen. Precis då öppnade sig chansen. En passning från Christian Söderström missade sitt mål, en vall i sargen friställde istället Prestberg som fri med Kimmo Kapanen kunde skjuta 16:e målet för säsongen.

- Ett av de märkligaste målen jag gjort. Och kanske ett av de viktigaste den här säsongen, säger Prestberg.

Färjestadstränaren Gustafsson var förstås riktigt glad över att fräckisen fungerade.

- Nästan lika skönt som att göra mål på egen hand, det var en mycket skön känsla. Vi var tvungna att hitta på något annorlunda, den här gången hade vi tur att det fungerade.

Fler expriment

Bengt-Åke är dock inte främmande för fler experiment i framtiden.

- Vad gör exempelvis motståndaren om vi lämnar kvar en gubbe vid offensiv blå nästa gång? Skulle vi fortsatt i fem mot fem-spel hade jag nog provat att ställa kvar en man längre upp i banan, berättar han.

I förlängningen tog det bara 16 sekunder innan Peter Nordström avgjorde matchen - och Jönsson-ligan hade slutfört ytterligare ett hockeykapitel denna säsong.

Patrick Kipler ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM