Titta – LHC är bäst i elitserien

”Barnsjuk-domarna är borta”

HOCKEY

JÖNKÖPING

Kolla tabellen här intill.

Hade elitserien börjat i november istället för i september hade Linköping legat i topp.

– Barnsjukdomarna är borta, LHC har vuxit, säger Thomas Johansson, kapten i formstarkaste laget efter segern med 5-2 mot HV 71.

Foto: jan-erik ejenstam
Linköpings målvakt Daniel Sperrle jublar efter laget seger mot HV.

Biljetten från förra årets berg-och-dalbana har lösts in och ersatts av en behaglig och trygg plats i första klass.

LHC 2003/04 går inte att jämföra med fjolårets upplaga. Linköping är vidder stabilare, mognare, kreativare – ja, vad ni vill.

– Utvecklingen beror först och främst på att de ”gamla” Linköpingsspelarna, gänget som redan fanns här innan vi mer etablerade kom till klubben, har höjt sig enormt den här säsongen, analyserar LHC-kaptenen.

Proffsigare

– Vi har en annan trygghet i allt vi gör. Ända bak från Fredrik Norrena eller Daniel Sperrle i målet, via försvarspelet till en effektiv offensiv.

Medan förra säsongen präglades av ett dåligt sportsligt resultat, turbulens, tränarbyte och gnäll har det här spelåret gått i harmonins tecken.

De svarta rubrikerna har lyst med sin frånvaro samtidigt som Linköping spöat den ena elitseriestorheten efter den andra och klättrat i tabellen.

– Föreningen har vuxit och blivit proffsigare. Barnsjukdomarna är borta, säger Johansson som nu också börjat leverera framåt.

I går gjorde han psykologiskt viktiga 3–2 i slutet på den andra perioden.

En skymd Stefan Liv hann inte med när Johansson slog till från sin backplats.

Lyckades vända

Dessutom fick Thomas Johansson en assist på duktige Mikko Peltolas 5–2 i tom kasse i slutet av matchen.

Även om det var HV 71 som tog ledningen och förde matchen inledningsvis var det inget snack om saken.

– Vi fick matchen dit vi ville. Vi lyckades vända och ta ledningen och kunde därefter kontrollera händelserna. När det blev grinigt och irriterat lyckades vi hålla våra huvuden kallare än HV. Numera är vi riktigt starka när matcherna utvecklas på det viset, säger Thomas Johansson.

LHC-tränaren Roger Melin hade valt att ställa över formstarke Fredrik Norrena till förmån för Daniel Sperrle som gjorde än jättematch och överglänste landslagsmålvakten Stefan Liv i HV71.

Sveriges bästa lag – senaste 10 matcherna

Peter Ström ([email protected])