Fansen betalade Wikegårds böter

Samlade ihop 8 000: Det här visar att vi har riktiga supportrar

HOCKEY

Djurgårdens fans tog upp kollekt under matchen mot Brynäs.

Allt för att betala tränaren Niklas Wikegårds böter på 5 000 kronor.

Facit: 8 000 kronor.

- Resten sätter vi i en fond, så kanske vi har råd med en till utskällning i vinter, säger han och skrattar.

För bara ett år sedan var Djurgården i kris - inte sportsligt, men publikmässigt. Fansen svek och stolarna gapade tomma i Globen och på Johanneshov.

Men nu har det vänt.

Supportrarna har börjat återvända till arenorna.

- Givetvis hoppas vi att fler hittar till oss, men vi har hunnit en bit på vägen. Men mycket arbete återstår. Vi kan bli bättre på allt, säger Niklas Wikegård.

Förra vintern bestämde Djurgården att jobba mer aktivt gentemot fansen och få dem att känna sig viktiga och delaktiga i klubbens arbete.

Finns tillhands

- Vi försöker hela tiden finnas tillhands. Efter träningar och matcher, eller när vi träffas på stan, eller" Det gäller att kunna kommunicera med varandra. Egentligen är det inte så svårt, säger Niklas Wikegård.

I veckan fick Dif-tränaren 5 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande. Under matchen mot Brynäs samlade Järnkaminerna och Ultra Stockholm kollekt bland publiken.

- Vi tyckte att beslutet att ge honom böter var fördjävligt. I samband med en träff vi hade bestämde vi oss för att skramla. Varför ska Wikegård betala, han har ju inte gjort något fel? säger Martin Lundgren i Ultra Stockholm.

Han fortsätter:

- Disciplinnämnden har varit ute och cyklat hela säsongen och nu var gränsen nådd, tyckte vi. Roligt att så många människor skänker pengar. Det visar ju att vi har rätt.

Wikegård rörd

Till slut blev det 8 000 kronor.

- Pengarna kommer vi att överlämna till Djurgårdens kansli så fort som möjligt, säger Martin Lundgren.

Niklas Wikegård är nästan rörd över fansens engagemang i frågan.

- Det här visar att vi har riktiga supportrar, supportrar som bryr sig om oss. Jag kan bara tacka och ta emot, säger Dif-tränaren.

När disciplinnämnden fått sitt återstår 3 000 kronor och Niklas Wikegård vet exakt vad han ska göra med pengarna.

- Vi får sätta in dom i någon fond med bra avkastning, så har vi pengar till nästa gång det händer, säger han och skrattar.

Patrik Thornéus