"Pirro" sågas – av spelarna

Modo skakas av intern strid: Hälften är missnöjda

HOCKEY

Förra året kom "Pirro" Alexandersson in som en tänkt frälsare i Modo.

Men nu är laget splittrat.

- Hälften av laget har visat sitt missnöje mot "Pirro" på ett eller annat sätt, säger en spelare som vill vara anonym.

När Modo sparkade Jim Brithén tog Per-Arne "Pirro" Alexandersson över rollen som huvudtränare och han inledde med succé.

Han tog laget till kvartsfinal mot Frölunda. En matchserie som slutade 4-2 till Frölunda, men Pirro fick beröm för sin insats i båset.

Inför denna säsong hade Modo ett starkt lag på papperet. Men Modos tunga höstsäsong släckte Modoanhängarnas hopp om SM-guld. Förluster och dåligt spel resulterade i ett hagelregn av kritik över "Pirro" Alexandersson. Supportrarna skrek öppet "Sparka Pirro". Enligt en spelare som vill vara anonym finns det även ett missnöje i laget.

Trevlig men defensiv

- Spelare har ofta åsikter om sin tränare men nu kan man höra att det finns dem som inte är speciellt nöjda med att "Pirro" står i båset.

Spelarnas frustration har bekräftats från mer än ett håll.

- Det är hans strategi som inte fungerar. Han kan mycket hockey, men haken är att han har ett defensivt hockeytänkande. Många spelare vill spela offensivt men det passar inte in i "Pirros" spelsystem, säger den anonyme spelaren till Sportbladet.

Kritiken riktas inte mot "Pirros" personlighet.

Enligt en väl insatt källa tycker många spelare att han är trevlig och pedagogisk.

- Han klarade krisen innan jul bra, men hans hockeytänkande fungerar inte för alla spelare. Det finns de som spottar och fräser efter träningar och matcher.

"Måste anpassa"

"Pirro" har från januari och framåt upplevt att laget har en samsyn på hur de ska spela och att det fanns delade meningar i laget när det gick tungt i höstas.

- Man måste anpassa taktiken efter det spelarmaterial man har. Säkert vill många i laget spela mer offensivt. Men jag anser att jag som tränare bättre kan avgöra hur vi ska spela för att prestera bra resultat, säger "Pirro" Alexandersson.

Även Modos lagkapten Jesper Dammgard tonar ned uppgifterna om missbelåtelse.

"Alla är nöjda"

- Det finns inget missnöje med "Pirro". Alla spelare är nöjda med honom. Vi spelare delar hans syn på vilken hockey vi ska spela, säger Jesper Dammgard.

Faktum kvarstår att det - enligt spelare i laget - finns ett missnöje och att det är just "Pirros" syn på hockey som kritiseras.

"Pirro" Alexandersson skrev i mars på ett nytt kontrakt med Modo på ett plus ett år.

Jessica Tjällman