Hockey i dag

HOCKEY

Nedsläpp: 19.00

Canal Plus: Brynäs-Malmö

Brynäs–Malmö

Skador/sjukdomar

Brynäs: Roger Kyrö (knä), Henrik Petré (knä).

Malmö: Johan Björk (fot).

Målvakter

Brynäs: Markus Korhonen.

Malmö: Andreas Hadelöv.

Matchsurret

Brynäs: – Ännu en i raden av viktiga matcher i jakten på slutspelet. Om alla visar samma aggressivitet och inställning som mot Färjestad så borde det gå vägen, säger Brynäs assisterande tränare Micke Sundlöv.

Malmö: – Streckdramatiken lever fortfarande för vår del och Brynäs siktar säkert på slutspel så det blir nog nerv i det här. För oss gäller det att hålla emot i första perioden. Vi har släppt in alldeles för tidiga mål, säger tränaren Stephan Lundh.

Notera att?

...målskyttet lossnade rejält för Brynäs mot Färjestad (seger 7–2). Innan dess hade Brynäs bara gjort ett mål före uppehållet.

...Brynäs har vunnit alla matcher lagen emellan den här säsongen.

Tips: 3-1

Djurgården–Södertälje

Skador/sjukdomar

Djurgården: Björn Nord (bäckenet).

Södertälje: Juha Lindh (magsjuk).

Målvakter

Djurgården: Björn Bjurling.

Södertälje: Magnus Lindquist.

Matchsurret

Djurgården: – Vi har hållit en hög lägstanivå den senaste tiden. Men vi ska höja oss ytterligare en nivå inför slutspelet. Vi jagar serieseger, medan Södertälje är ute efter en slutspelsplats – så det blir säkert en tuff match, säger tränaren Niklas Wikegård.

Södertälje: – Vi möter Sveriges just nu bästa lag så uppgiften känns väldigt inspirerande. Vi vet att vi kan slå dem, vi vann ju förra bortamatchen på Hovet, säger tränaren Timo Lahtinen.

Notera att?

...Södertäljes Teemu Riihijärvi är ett osäkert kort. Han tvingades kliva av senast mot Modo på grund av en puck på foten.

...Djurgårdens Robert Nordmark är tillbaka efter ett par matchers frånvaro på grund av sjukdom.

...domaren Thomas Andersson gör sin 500:e match som huvuddomare i elitserien.

Tips: 5-2

Leksand–HV 71

Skador/sjukdomar

Leksand: Mike Bales (knä), Tommy Westlund (handled), Joonas Jääskeläinen (ljumske).

HV 71: Stefan Liv (knä), Per Gustafsson (hand), Jani Hassinen (ljumske).

Målvakter

Leksand: Johan Backlund.

HV 71: Jarmo Myllys.

Matchsurret

Leksand: – En ny måstematch, men vi är optimistiska inför uppgiften. Vi brukar spela bra mot HV och vann faktiskt förra gången vi mötte dem i Kinnarps Arena, säger Jarmo Tolvanen.

HV 71: – Motivationen är på topp hos mina killar och Leksand måste spela riktigt bra för att kunna slå oss. Vi siktar på att vinna alla de återstående matcherna innan slutspelet kör igång, säger tränaren Pär Mårts.

Notera att?

...Leksand gjorde en stark insats senast mot Frölunda men föll ändå med 0–3. Frölundas Henrik Lundqvist storspelade i målet och räddade hela 40 skott.

...HV:s Jani Hassinen står över eftersom han åkte på en sträckning i ljumsken i mötet mot Timrå.

Tips: 2-3

Luleå–Frölunda

Skador/sjukdomar

Luleå: Jonas Andersson-Junkka (höft), Petter Nilsson (rygg).

Frölunda:

Målvakter

Luleå: Gusten Törnqvist.

Frölunda: Henrik Lundqvist.

Matchsurret

Luleå: – Intressant att möta svenska mästarna. Det är stenhårt jobb som gäller och vi ska visa mer kreativitet i offensiven. Vi befinner oss i ett avgörande läge, säger tränaren Mikael Andersson och hoppas på en fullsatt hemmaarena.

Frölunda: – Vi ska gasa på ordentligt i de fyra sista matcherna så att vi får upp farten inför slutspelet. Men Luleå har imponerat med sina två senaste segrar så det gäller att vi gör en rejäl arbetsinsats, säger tränaren Jan Karlsson.

Notera att?

...Luleå har vunnit tre matcher i följd på övertid.

...Jonas Johansson är ny på Luleås skadelista. Han åkte på ett par frakturer på fingret i mötet mot Malmö. Däremot hoppas Luleås Hans Huczkowski att han kan spela efter en tid med luftrörsproblem.

Tips: 3-1

Modo–Färjestad

Skador/sjukdomar

Modo: Joakim Lindström (axel), Karl Haakana (hand), Per Svartvadet (fot).

Färjestad: Clas Eriksson (rygg).

Målvakter

Modo: Juuso Riksman.

Färjestad: Sinuhe Wallinheimo.

Matchsurret

Modo: – Inspirerande att försöka ta Färjestad. Det gäller att vi fortsätter att spela disciplinerat. Vi siktar givetvis på att vinna och borde då i princip vara klara för slutspel, säger tränaren Pirro Alexandersson.

Färjestad: – För oss gäller det att inte fokusera på motståndet utan på vårt eget spel. Det gäller framförallt att hitta tillbaka till tryggheten i vårt spel inför slutspelet, säger tränaren Bengt-Åke Gustafsson.

Notera att?

...Färjestads Sinuhe Wallinheimo får fortsatt förtroende i kassen trots att han släppte in fem mål på 27 minuter mot Brynäs.

Tips: 4-2

Timrå–Linköping

Skador/sjukdomar

Timrå:

Linköping: Jyrki Välivaara (bröstkorg), Jussi Tarvainen (magsjuk).

Målvakter

Timrå: Kimmo Kapanen.

Linköping: Fredrik Norrena.

Matchsurret

Timrå: – Vi gjorde en bra match mot HV och borde ha fått med oss ytterligare ett par poäng. LHC har ett bra material och befinner sig på övre halvan, precis som jag tippade. Så det gäller att vi är på topp, säger tränaren Kent Johansson.

Linköping: – Vi gjorde definitivt ingen bra insats mot Djurgården och måste upp ett par klasser nu. Vi måste framförallt visa mer aggressivitet och förbättra närkampsspelet. Timrå verkar vara i form, så det blir tufft, säger assisterande tränaren Johan Hemlin.

Notera att?

...LHC:s junior Per Thunberg, som debuterade mot Djurgården, återigen får chansen.

...Timrå åkte dit på straffar senast mot HV 71. Fem av Timrås matcher har för övrigt avgjorts på straffar och norrlänningarna har inte vunnit en enda av dessa.

Tips: 2-2

Utvisningsligan

Tobias Wolf