Öppet - men ändå avgjort

Patrik Thornéus: Tungt för topplagen - Djurgården vinner serien

HOCKEY

Spelarna i Färjestad slipper – i alla fall i dag – ta på sig lösmustaschen när de går och handlar på ICA i Karlstad.

Men laget vinner inte serien.

Det gör inte heller HV 71.

Utan det gör Djurgården.

Okej, Färjestad vann mot Modo i förlängning, men det utan att övertyga. Efter tio minuter låg laget under med 0–3 – jo, ni läste rätt – och målvakten Sinuhe Wallinheimos insats hade förmodligen överglänsts av en slips upphängd i ribban.

Nåja, det kanske var lite väl elakt.

Förlåt mig, ”Wally”, du var absolut inte ensam.

Både han och laget spelade upp sig och Färjestad avslutade matchen starkt.

Men faran är långt i från över.

Någonting är väldigt fel i Karlstad

Lagkaptenen Jörgen Jönsson antydde i veckan att det finns interna stridigheter i laget.

En uppryckning i två perioder mot Modo gjorde bara att spelarna kunde lämna Örnsköldsvik i en och samma buss, antar jag.

Någonting är nämligen väldigt fel i Karlstad och nu är det upp till spelarna – och ledningen – att lösa alla oroshärdar innan slutspelet börjar.

Annars kan det gå väldigt snabbt.

Men nej, Färjestad vinner inte serien. Jag tror knappast heller HV 71 – trots att laget har en hyfsad avslutning på papperet – når ända fram. Laget har nämligen målvaktsproblem. Igen. Jarmo Myllys är förmodligen borta säsongen ut och laget förfogar nu över en matchotränad Bosse Ahl och en halvskadad Stefan Liv.

Värvningen av Jarmo Myllys var – med facit i hand – inte speciellt lyckad. Istället för att Bosse Ahl fått matchträning under Stefan Livs frånvaro står HV-ledningen där med två stora frågetecken mellan stolparna.

Allt hopp till Bosse Ahl

Intressant att se fortsättningen.

Plötsligt måste sportchefen Dag Larsson ställa allt hopp till Bosse Ahl, som han med all önskvärd tydlighet ratade när han värvade Jarmo Myllys.

Synden straffar sig själv i bland.

Speciellt i Sveriges Jerusalem.

Min kandidat till seriesegern är istället Djurgården. Laget förlorade mot Södertälje, men i bland slår vilja klass och så var det i Globen i går.

Djurgården har någonting stort på gång.

Laget har vilja och kraft i killar som Marcus Kristoffersson och Jonathan Hedström, rutin i spelare som Nichlas Falk och Mikael Johansson och finess i artister som Espen Knutsen och Fredrik Bremberg.

Dessutom har Djurgården Björn Bjurling i målet.

Och så Niklas Wikegård i båset, förstås.

Bara en sådan sak.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM