Torsk - då fruktar Brynäs kvalserien

HOCKEY

TIMRÅ

Brynäs hade chansen - men efter 0-1 mot Timrå är drömmen om slutspel krossad.

- Nu gäller det att undvika kvalserien, säger lagkapten Tommy Sjödin.

Foto: pressens bild
Riskfyllt! Tommy Sjödin och tränaren Gunnar Persson har två nervösa matcher kvar i elitserien innan de vet om de slipper kvalspel.

En titt i tabellen och lite huvudräkning ger Brynäs en teoretisk chans att nå slutspel.

Men då krävs att Södertälje och Luleå får storstryk i sina återstående matcher samtidigt som Brynäs vinner stort mot Frölunda och HV 71.

Loppet är kört

Brynäs redan insett att loppet är kört, men:

- Det var inte mot Timrå i dag vi spelade bort slutspelschansen, det gjorde vi mot Mif i torsdags, säger Tommy Sjödin med tung röst.

- Vi låg under med 0-3 och gick upp till 4-3 och förlorade ändå - det ska bara inte få hända.

Det syns inte på isen att Tommy Sjödin, 38, är en av elitseriens äldsta spelare. Men när han pratar om den bittra förlustmatchen i en korridor i Sydkraft Arena i Timrå ser han plötsligt mycket gammal och trött ut.

Förlusten mot Timrå var inte lika smärtsam:

- Med tanke på hur de spelade ut oss i första perioden ska vi vara glada att vi bara låg under med 0-1. Vi spelade upp oss sedan men de har stora och starka backar, vi kom aldrig till några riktigt bra chanser.

Brynäs behöver minst en poäng till för att rädda elitseriekontraktet.

- Det spelar ingen roll vilka lag man möter nu. Vi har fördel av att få spela hemma mot Frölunda och HV71 och det måste vi kunna utnyttja.

Aktuell för VM

Kvalserien kan ge klirr i kassan?

- Visste man att man skulle klara kontraktet vore det kanske bra men det är nog bättre att vi spelar oss kvar nu, säger Tommy Sjödin med ett snett leende.

Till sist: Tre Kronors assisterande coach Ulf Dahlén var på plats i Sydkraft Arena i går för att bland annat studera Tommy Sjödin.

Spelar du i VM om du blir uttagen?

- Det får jag fundera på då i så fall.

Björn Brånfelt