Titta - slutspelet har redan startat

Fajt i Scandinavium: Ingen vill vika ner sig

1 av 6 | Foto: SCANPIX
hårda tag Jonas Johnson armbågstacklade Espen Knutsen - då såg Djurgårdens Jonathan Hedström rött och vräkte sig över Frölundas lagkapten. Resultatet: matchstraff för Johnson.
HOCKEY

GÖTEBORG

Det var heta känslor och föraningar om final och SM-guld.

Frölunda och Djurgården brakade samman och båda gav ett styrkebesked inför slutspelet.

- Ingen ville vika sig och förhoppningsvis möts vi senare i slutspelet, säger Johan Garpenlöv.

Det började redan i första perioden när Jonas Johnson tacklade en Espen Knutsen som inte var i balans. Domaren Christer Lärking var tveklös. Matchstraff.

- Det tycker jag är lite väl hårt. En utvisning hade räckt, säger Jonas Johnson.

Av naturliga skäl var Djurgårdens spelare av en helt annan åsikt.

- Det var jäkligt fult och fegt av honom och det var solklart matchstraff, säger Jonathan Hedström.

Ett slag i varje match

De heta känslorna mellan Djurgården och Frölunda har funnits ett bra tag men växte sig ännu starkare sedan Nils Ekman rammat Henrik Lundqvist i SM-kvarten för två år sedan. Nu är nästan varje match ett slag.

- Det är kul matcher mellan oss och det är klart att det är lite extra när man möter lag med bra tempo som man vet blir farliga längre fram, säger Hedström.

Trots två raka förluster är Djurgården lugna i sitt spel och trots att Richard Lintner och Fredrik Bremberg var borta gjorde man en bra insats i Scandinavium.

- Vi har bra självförtroende när vi går in i slutspelet, säger Hedström.

I och med segern fick Frölunda kontakt med Djurgården och kan fortfarande nå en andraplats och till och med en serieseger vid maxflyt.

- Topp fyra skall vi bara vara men det är klart att man inte tackar nej till ännu bättre, förklarar Jonas Esbjörs, som styrde in det viktiga 2-1-målet.

Den som kanske var skillnaden mellan lagen igår var Tomi Kallio. Han hade farten och viljan att göra två mål och dessutom spela fram till Esbjörs mål.

- Jag är jättenöjd och man tänder till när det närmar sig slutspel, förklarar Kallio.

Vill slå Djurgården

Som redan greppat rivaliteten mellan Stockholm och Göteborg.

- Jag har förstått att göteborgarna väldigt gärna vill slå just Djurgården så jag kämpade extra för deras skull och jag är ju också lite göteborgare redan, säger han och ler.

I slutskedet av matchen tände det till ordentligt igen när Djurgården ville ha utvisning efter en slashing på Knutsen i mittzon. Istället sköt Kallio 3-1 i tom kasse.

Marcus Kristoffersson var nästan på väg in i Frölundas bås. Niklas Wikegård gestikulerade engagerat mot Frölundas fysioterapeut Tommy Tingets och Jens Karlsson stod och skrek åt Kristoffersson.

Slutspelscirkusen verkar redan ha dragit igång.

Martin Strömberg