Tränarkarusellen kan börja

Jarmo Tolvanen först ut - lämnar Leksand: Han vill flytta hem till Finland

HOCKEY

LEKSAND

Tränarkarusellen har startat i elitserien.

Nu står det klart att Jarmo Tolvanen lämnar Leksand och tar ett sabbatsår.

- Vi har en önskelista med tre-fyra tänkbara tränarnamn, säger Anders "Masken" Carlsson, sportchef.

Foto: MICKE SÖRENSEN
Jarmo Tolvanen.

Leksand kämpar febrilt för att undvika spel i kvalserien i mars.

Men hur det än går i de två sista omgångarna av elitserien och en eventuell kvalserie lämnar lagets tränare Jarmo Tolvanen dalametropolen.

- Ja, det stämmer. Jarmo vill ta det lugnt ett år och flytta hem till Finland. Hans fru är sjuk och behöver stöd, säger Anders "Masken" Carlsson, sportchef.

Leksand har redan inlett jakten på en ny tränare.

King ej aktuell

Sportchef Carlsson och vd Jonas Bergqvist har satt ihop en önskelista med tänkbara personer som kan leda laget i framtiden.

- Vi är i ett tidigt skede av vår rekryteringsprocess och jag vill inte säga så mycket mer, säger "Masken" som samtidigt dementerar att meriterade kanadensaren Dave King skulle vara aktuell för Leksand.

Tolvanen har varit tre år i Leksand och är lite av helgonförklarad bland klubbens fans.

Han tog laget tillbaka till elitserien 2002. Och som nykomling i elitserien 2003 tog Leksand och Tolvanen lite överraskande en slutspelsplats.

- Jarmo har gjort ett bra jobb för oss och vi är nöjda med hans insats här, säger "Masken".

Det fins många rykten runt Leksand just nu. Ett rykte säger att andretränare Randy Edmonds blir huvudtränare till hösten. Andra uppgifter gör gällande att Färjestads andretränare Tommy Samuelsson står i Leksandsbåset i höst.

Persson sitter löst

Andra klubbar som står utan tränare till hösten är Brynäs, Frölunda, Malmö, Modo och Södertälje. I samtliga föreningar är det mycket tissel och tassel om framtiden.

Avgörande för några av föreningarna kan vara hur det går i de två återstående omgångarna av elitserien och även utgången av slutspelet.

Missar Södertälje slutspelet för andra året i rad lär till inte Timo Lahtinen få nytt förtroende av klubbledningen.

Gunnar Persson i Brynäs sitter löst till efter att laget sjunkit som en sten i tabellen och riskerar att spela i kvalserien i år igen.

Sportbladet granskar ryktena kring elitserietränarna

Tomas Ros