”De är ett gäng blinda idioter”

Ingen avstängning för överfallet – nu rasar Dif-stjärnan

HOCKEY

Espen Knutsen rasar mot disciplinnämnden.

Jonas Johnson fick inget straff för den tuffa tacklingen på Djurgårdens stjärna.

– Disciplinnämnden måste vara ett gäng blinda idioter. De borde fundera på att skaffa sig ett nytt jobb, säger Espen Knutsen.

Foto: BILDBYRÅN
”Borde skaffa nytt jobb” Espen Knutsen blev brutalt nedslagen av Frölundas Jonas Johnson. I går kom disciplinnämndens dom – ingen avstängning. Nu går Knutsen till attack mot nämnden.

Frölundas Jonas Johnson, 33, sänkte Espen Knutsen med en armbågstackling i lördags. Domaren Christer Lärking tvekade aldrig - matchstraff. I går kom disciplinnämndens dom – Johnson spelar i kväll mot Modo.

”Jag är besviken”

– Jag är besviken. Det är något stort fel på systemet. Jag är absolut inte ute efter Jonas men det han gjorde borde straffas, säger Espen, 32.

Djurgårdens Johnny Odoya stängdes av fem matcher för en liknande tackling tidigare i år. Espen tycker att Johnsons tackling var fulare än lagkamratens och beslutet är en stor besvikelse för honom.

Frölundaspelaren vill inte kommentera Espens frustration.

– De tog beslutet och jag är glad över att få spela, mer än så är det inte, säger Jonas Johnson.

Förstör hockeyn

Djurgårdens stjärna befarar att beslutet kan förstöra hockeyn.

– Man kan ju spekulera. Om vi får möta Färjestad i slutspelet kan vi sänka Jörgen Jönsson med fem minuter kvar och sedan är han borta och vi klarar oss undan med ett matchstraff. Det säger en hel del om disciplinnämnden, säger Espen Knutsen.

Disciplinnämndens ledamot Åke Markström motiverar domen.

– I den matchvideo som vi har granskat framgår det inte att Johnson träffar Knutsens huvud, utan att smällen tar på axeln. Det betyder att det inte kan rubriceras som vårdslöst spel mot huvudet, vilket sannolikt hade inneburit en hårdare dom, säger han till TT.

Jessica Tjällman