Naturligt att flyttlasset går till Örnsköldsvik - och jakten på ett SM-guld

HOCKEY

Tänk dig att du vaknar upp en morgon, slår på text-tv och läser att Ronaldo är klar för Gif Sundsvall.

Vad gör du?

Ringer 112, förstås.

Att Peter Forsberg är klar för Modo är nästan lika ofattbart, men det finns en avgörande skillnad.

Det ÄR sant.

Med andra ord: glöm 112.

Det enda larmnumret du behöver kunna är 0660/57100 och det går till Modos kansli i Örnsköldsvik.

Ett tips, fråga efter den som är ansvarig för biljettförsäljningen i klubben.

Nej, ingen kommer att bekräfta övergången officiellt förrän i sommar. Modo vill säkert göra det - eftersom nyheten skulle ge ovärderlig pr redan nu - men Peter Forsberg är förhindrad att prata om elitserien så länge Colorados säsong pågår borta i Nordamerika.

När den är över kommer det ett pressmeddelande - och en kallelse till en gigantisk presskonferens i Kempehallen, antar jag.

Väl valt tillfälle

Peter Forsberg har alltid sagt att han ska spela minst en säsong till i Modo. Redan förra sommaren var han nära att skriva på för klubben, men då lyckades Colorado övertala honom att göra ett år till i NHL.

Den här gången finns det inga tveksamheter.

Det vet också ledningen i Colorado, som redan fått besked av "Foppa".

Peter Forsbergs kontrakt går ut i vår och när laget spelat klart kommer hans flyttlass att gå till Sverige och Örnsköldsvik. Han ska spela en säsong i Modo oavsett hur långvarig NHL-konflikten blir.

Tillfället är väl valt.

"Foppa" är naturligtvis medveten om att det - av allt att döma - blir NHL-lockout i höst och då får han hjälp i sin jakt på det åtråvärda SM-guldet av spelare som Markus Näslund och Niklas Sundström.

Ja, alla vill spela i Modo nästa säsong.

Todd Bertuzzi - en av NHL:s bäste spelare och Markus Näslunds ständige radarkompis i Vancouver - har antytt att han vill spela i Modo under konflikten och givetvis är en av anledningarna att han i så fall får agera tillsammans med den störste.

Med "Foppa", alltså.

Modo - ett rekordbra lag

Bertuzzi är inte ensam. Många NHL-spelare - med plånböcker och meritlistor tjocka som telefonkataloger - kommer också att använda det "nya" larmnumret i sommar. De vill prata med Modos sportchef Bengt Hedin.

Om jobb, förstås.

För många NHL-killar är det här enda chansen att få spela med Peter Forsberg och Modos lag nästa säsong kan bli ett av det bästa någonsin.

NHL inräknat.

Klubben har även löst målvaktsfrågan. Juuso Riksman kommer inte att få nytt kontrakt och ingen ny förstemålvakt är - officiellt - klar.

Men precis som i fallet Peter Forsberg är klubben förhindrad att prata om hans kompis Tommy Salo, som Modo-ledningen träffade i Edmonton under deras NHL-resa.

Han är också klar.

En intressant fråga är vem som kommer att leda stjärnspäckade Modo i höst? Pirro Alexandersson tackar för sig och Modo är på jakt efter en ny tränare. Utan att ha någon insyn i frågan skulle jag inte bli ett dugg förvånad om Kent Forsberg - trots att han tidigare sagt att han aldrig kommer att leda ett lag igen - dyker upp i Modo-båset.

Far och son brukar följas åt.

Patrik Thornéus