Foppa klar för Modo

Skriver kontrakt även om det inte blir NHL-lockout: I juli hoppas vi flera är klara

HOCKEY

Peter Forsberg har bestämt sig.

Enligt uppgifter till Sportbladet spelar han i elitserien nästa säsong - oavsett om det blir NHL-lockout eller inte.

Även målvakten Tommy Salo kommer att skriva kontrakt med Modo i sommar.

- Vi får väl se vad som händer, säger sportchefen Bengt Hedin hemlighetsfullt.

Foto: BILDBYRÅN
BYE, BYE, USA Efter årets NHL-säsong flyttar Peter Forsberg från Denver i Colorado till Örnsköldsvik i Ångermanland.

Modo-ledningen har just avslutat en turné i Nordamerika. Sportchefen Bengt Hedin och sportkommitténs Kent Forsberg har rest runt och träffat NHL-spelare.

Allt för att förbereda nästa säsong.

- I mitten av sommaren, i juli, hoppas vi att flera av NHL-spelarna skrivit på för oss, säger Bengt Hedin.

Han vill inte nämna några namn, men enligt uppgifter till Sportbladet har den störste av dem alla - Colorados Peter Forsberg - bestämt sig.

Salo också klar för Modo

Oavsett om det blir NHL-lockout eller inte spelar han i elitserien nästa säsong. "Foppas" kontrakt med Colorado går ut i vår och i sommar kommer han att skriva på för en hel säsong med Modo.

Modo-ledningen var även i Edmonton och träffade Tommy Salo under sin resa i Nordamerika och enligt vad Sportbladet erfar har även han bestämt sig för spel i Modo och elitserien i höst.

- Ett mycket intressant namn, säger Bengt Hedin, utan att gå in på några detaljer i frågan.

Den finländske målvakten Juuso Riksman har redan fått beskedet att han inte kommer att få förlängt förtroende i klubben.

Räkna med Salo i hans ställe.

Tio spelare i NHL

Modo har tio spelare i NHL och av dem är det bara tre som står under kontrakt: Markus Näslund, Samuel Påhlsson och Pierre Hedin. Blir det lockout kan de skriva på för Modo, men direkt den är över måste de lämna elitserien. Övriga spelare måste - om de inte förlängt kontraktet med sina respektive NHL-klubbar - flytta till elitserien en hel säsong.

Modo ser bara positivt på en lockout.

- Vi tittar på möjligheterna och tycker det här är en fantastisk chans för svensk ishockey, inte minst pr-mässigt. Det här blir hockeyns stora chans att ta upp kampen med fotbollen om mediautrymmet, säger Bengt Hedin.

"Vi är öppna för allt"

Det har även figurerat uppgifter om att Todd Bertuzzi - Markus Näslunds parhäst i Vancouver - är intresserad av att spela för Modo.

- Möjligheten kan finnas och vi är öppna för allt, men personligen tror jag att de flesta äldre spelarna i Nordamerika väljer att ta ett sabbatsår, säger Bengt Hedin.

Just nu har Modo nio spelare under kontrakt till nästa säsong. Jobbet med att kontraktera fler spelare pågår. I går gjorde klubben klart med danske VM-backen Jesper Damgaard för ytterligare ett år.

- Våra supportrar kan vara lugna. Vi ska bygga ett lag som ska bli konkurrenskraftigt många år framöver, säger Bengt Hedin.

Foppa och Salo räcker långt.

Fakta Foppa – och hans fantastiska karriär

Lockout – då kommer även Näslund

Mer fakta längre ned på sidan.

Patrik Thornéus, Hasse Andersson