HV 71 sparkar sin guldhjälte

Landslags-
meriterade Melin får gå: Vi kan inte ha plats för alla

1 av 2 | Foto: JAN-ERIK EJENSTAM
Hjälte då - sparkad nu. Björn Melin går gå från mästarklubben HV 71.
HOCKEY

HV 71 tvingas sparka en av guldhjältarna.

Egna produkten Björn Melin, 22, erbjuds inget nytt kontrakt.

- Ett tufft beslut, medger sportchefen Dag Larsson.

Först värvades Schweizproffset Andreas Karlsson, 29. Sedan Djurgårdens poängkung Stefan Pettersson, 26. Och i går skrev trotjänaren Peter Ekelund, 33, på nytt kontrakt med mästarna.

Därmed står HV 71 med två mycket dugliga forwards utan kontrakt - men med bara en plats kvar att fylla till kommande säsong.

Har spelat i Tre Kronor

Nu har mästarna gjort sitt val.

Norrmannen Per-Åge Skröder, 25, får stanna.

Talangen Björn Melin, 22, får gå.

- Vi har inlett samtal med Skröder, men kan inte kategoriskt säga att Melin försvinner. Om vi inte kommer överens med Skröder kommer vi att erbjuda Melin kontrakt, säger Dag Larsson till Sportbladet.

Men han är inte förstavalet?

- Nej.

"Tufft beslut att ta"

Melin är en HV-produkt som är född och uppväxt i Jönköping. Han debuterade i elitserien säsongen 1999/2000 och har utvecklats en liten bit varje år och också spelat i Tre Kronor.

Den här säsongen gjorde han 18 poäng i grundserien och följde upp med ett mycket bra SM-slutspel, där han producerade 12 poäng på 19 matcher. Bland annat gjorde Melin 1-0 i sjunde och avgörande SM-finalen i Jönköping mot Färjestad på påskdagen.

- Det känns förstås tufft att ta det här beslutet. Men vi har kört med helt öppna kort och sagt precis som det är till Melin. Det här är ett delikat problem, men vi kan inte ha plats för alla, säger Dag Larsson.

PeO Larsson