NHL-stjärnan flyttar hem till Leksand

"Det lockar att få spela upp dem till elitserien"

1 av 2 | Foto: AP
THE MOOSE Johan Hedberg flyttar hem till Leksand för att täppa till bakåt - och spela upp laget i hans hjärta till elitserien igen.
HOCKEY

Från NHL till hockeyallsvenskan.

För Johan Hedberg, Vancouver, är det på väg att bli verklighet.

- Ja, jag för diskussioner med Leksand. Det lockar jättemycket att få vara med och spela upp laget i mitt hjärta till elitserien, säger Johan Hedberg.

För Johan Hedberg har NHL-karriären varit en berg och dalbana.

Först bortglömd i farmarliga.

Därefter succé över en natt med Mario Lemieux i Pittsburgh när han tog Penguins till semifinal i Stanley Cup.

Han blev samtidigt "The Moose" med hela NHL.

Den senaste säsongen vill Hedberg helst glömma.

Han värvades till Vancouver som en kandidat till platsen som förstemålvakt - men skador och bristande förtroende från klubbledningen skickade Hedberg till en grå tillvaro långt ifrån de stora rubrikerna.

- Den här säsongen vill jag glömma - allt gick fel, säger Hedberg.

Nu står Hedberg utan kontrakt och han har börjat titta på en comeback i Leksand, laget som fostrade honom och som han spelade för 1991-1997 och 1998-1999.

"Jag är positiv"

- Jag diskuterar med Leksand. De har lagt fram bra upplägg för mig och jag är positivt inställd. Det är mycket tack vare sportchef Anders "Masken" Carlsson som jag blivit intresserad av vara med om att spela upp Leksand till elitserien. Han har gjort ett jättejobb, säger Hedberg.

Sportchef Carlsson berättar att hela Leksands klubbledning är engagerad i värvningen av Johan Hedberg.

- Vi har presenterat en helhetslösning för Johan. Vi ska ta hand om hans familj och ge alla inblandade bästa stöd, säger Carlsson.

Privata finansiärer är även delaktiga i Leksands arbete att få hem NHL-målvakten.

"Årets värvning"

- Lyckas vi med det här är det årets värvning i svensk hockey - i alla fall till Modo presenterar Peter Forsberg, säger "Masken" Carlsson.

Johan Hedberg har svårt att beskriva hur nära han är att underteckna ett kontrakt med Leksand.

- Familjen måste få vara med och bestämma hur det blir. Jag blir free agent i sommar och det kan dyka upp något i Nordamerika som är intressant, men jag vet inte hur het jag är nuförtiden, säger Johan Hedberg.

Tomas Ros