”Vår målsättning är slutspel”

Här är chattet med Luleås Mikael Andersson

HOCKEY

Mikael Andersson säger: Hej, nu är jag här.

Andreas säger: Vilken spelare, i Luleå, har övertygat mest under försäsongen??

  Mikael Andersson säger: Jag tycker att Jonas Rönnqvist och Jonas Nordqvist har varit väldigt positiva. Sen tycker jag att Roger Åkerström. Enorm rutin, brukar börja lite trögt men nu är det hög nivå från början.

Luleå säger: Vad har ni för målsättning i år??

  Mikael Andersson säger: Vi har målsättningen att gå till slutspel. Vi har ingen direkt placering i åtanke, men det är vårt hårda mål. Sen har vi en del mjuka mål, hörnstenar, där vi ska jobba med det som är våra särdrag. Vi ska uppoffra oss individuellt, jobba med kommunikationsklimatet och har normer och regler i laget.

wolf säger: hej...vad tror du om eran(våran) målvaktssituation?

  Mikael Andersson säger: Det är klart att Törnqvist ska bli intressant att följa. Har sett stabil ut under hösten. Antila har tyvärr varit skadabenägen under hösten. När han har stått har han vairt bra, men skadorna har gjort det lite ryckigt.

Cooles säger: Är det bra för svenskhockey att NHL spelarna kommer hem i år?

  Mikael Andersson säger: Jag tror att det kan vara positivt om man tar det på rätt sätt. Vi vet inte hur länge de kommer att vara här, men det är kul för publiken och de unga spelarna. Men man kan inte bygga sitt lag på det långsiktigt.

Peter Johansson säger: Vad betyder Mikael Renberg för laget?

  Mikael Andersson säger: Han kommer att betyda mycket – både på plan och utanför. Han har inte spelat någon match med oss än, men finns redan med som en ledargestalt. Han är en vinnare.

gurra säger: vilka vinner elitserien i år?

  Mikael Andersson säger: Det finns ett flertal kandidater beroende på lockoutens längd. Utan lockout: Färjestad och HV71. Med lockout hela året: Modo eller Frölunda.

klas säger: Hur ser du på Skellefteås satsningar för er region. Finns det förutsättningar för ett lag till i Elitserien?

  Mikael Andersson säger: Det är jag övertygad om att det finns. Det finns ett stort intresse i Västerbotten. Konkurrensen gör att vi måste bli bättre och jobba hårdare. Fast jag hoppas ju att Björklöven ska ta steget före Skellefteå. Men Skellefteå är redan ett elitserielag i praktiken, med sitt spelarmaterial.

säger: Hej...: vem är "bäste" målvakt, back samt forward i Elitserien enligt ditt tycke?

  Mikael Andersson säger: Bästa målvakt: Henrik Lundqvist. Back: Tommy Sjödin. Forward: Micke Rehnberg.

Anders i Gävle säger: Vem får sitt absoluta genombrott i Luleå i år?

  Mikael Andersson säger: Gusten Törnqvist, målvakt.

Björn, Ronneby säger: Vad letar ni efter för spelare?

  Mikael Andersson säger: Vi har Niklas Walllin klar och hoppas på Tomas Holmström och Mattias Öhlund. Sen söker vi antingen en bra målskytt eller en stabil center.

Perra säger: Kommer någon av ungtupparna Johan Harju eller Tomas Wallgren få chansen i Elitserien i vinter? Dem har imponerat stort i träningsmatcherna enligt vad jag fått höra.

  Mikael Andersson säger: Jag är helt övertygad om att de kommer att få spela.

lime säger: Hej! Vad är din personliga åsikt om vad som gick fel med WCH2004 turneringen för tre kronors del?

  Mikael Andersson säger: Förväntningarna på laget var för stora. Taktiskt sett spelade vi fel, vi måste komma djupare. Sen var vi inte tillräckligt effektiva, med för lite rörelse och folk som ville ha puck.

Taavola säger: Vem tycker du ska bli ny förbundskapten i ishockey?

  Mikael Andersson säger: Finns några kandidater, men jag tror att de är upptagna för tillfället.

Mjukglass säger: Är Gusten Törnqvist uttalad förstemålvakt?

  Mikael Andersson säger: Inte egentligen, men på grund av Antilas skador är det Gusten som kommer att få inleda säsongen. Men tanken är att dagsform och utveckling som ska avgöra.

modoit säger: Är det positivt eller negativt att bli tippad i botten av tabellen av alla "experter"?

  Mikael Andersson säger: Vi hade gärna varit favorittippade, men för vår del kan det vara positivt att slå ur underläge, att visa att vi är bättre än de tror.

  Mikael Andersson säger: Tack för att jag fick tid att prata med er. Hoppas att ni kommer och tittar och stöttar oss i är. Vi behöver ert stöd både hemma och borta. Nu får vi se fram emot en härlig hockeyvinter.