”Foppa bättre som spelare men Sudden som ledare”

Djurgårdens Niklas Wikegård chattade med Aftonbladet.se:s läsare

HOCKEY

Niklas Wikegård säger: Hej alla hockeyvänner.

Amb 38 säger: hej niklas! vad ska ni göra iår för att få tillbaka publiken o fansen?

  Niklas Wikegård säger: Vi har 7500 i snitt, det har vi legat på de senaste åren. Vi har gjort några bra nyförvärv och ska försöka på ny publik genom att vinna. Men fansen är svårflörtade.

Loka säger: Finns det någon chans att vi får se Sundin på isen i höst?

  Niklas Wikegård säger: Vet faktiskt inte. Sundin väntar nog med beslut till i januari, men helt uteslutet är det inte.

Robin säger: Niklas hur har du tänkt placera Marre? Mitt förslag är: Marre - Otto - Ölevstad. Håller du med?

  Niklas Wikegård säger: Marre-Otto-Ekman blir det till att börja med, så att förslaget var inte helt dumt.

säger: Om Kiprosof önskar spela i Djurgården är han då välkommen och vad händer i så fall med Roffe? /Marve

  Niklas Wikegård säger: Hypotetiska frågor. Vi är nöjda med både Wanhainen och Bjurling och har inga planer på att ta in någon annan.

säger: Är Roffe tänkt som en backup till Bjurling eller konkurerar de på lika villkor ? Marve

  Niklas Wikegård säger: Nej, han är tänkt som backup men ska samtidigt konkurrera.

Erik. säger: Hej. Om du fick förfrågan att ta över efter hardy skulle du det?

  Niklas Wikegård säger: Coachjobb är alltid en tajmingfråga. Om mitt kontrakt skulle gå ut samtidigt som platsen som förbundskapten var ledig skulle det vara intressant. Men nu är det en omöjlighet.

Hanken säger: Målsättning i år?

  Niklas Wikegård säger: Topp fyra, SM-guld.

Jonas säger: Hej Niklas! Du är helt klart den bästa bisittaren under tv's hockeysändningar! Hur gör man för att få din autograf?

  Niklas Wikegård säger: Tack så hemskt mycket. Skicka ett brev med din adress till Djurgården hockey, så skickar jag en autograf.

Gurra säger: Hej Niklas!Vad tror du är anledninge till att sotckholmshockeyn börjar gå neråt??både sportsligt och publikt sett??är den på väg upp igen??

  Niklas Wikegård säger: Själva hockey i Stockholm är större än någonsin på ungdomssidan. På elitnivån är det en fråga om ekonomi där landsortslagen har ett starkt stöd i sina städer. Men vi kämpar och kommer att komma tillbaka till toppen.

GCA säger: Vilket lag har värvat starkast i år enligt dig??

  Niklas Wikegård säger: Väldigt jämnt, men jag tycker att Malmö och Linköping har värvat bra.

Tommy säger: Är du nöjd med årets spelartrupp?

  Niklas Wikegård säger: Ja, mycket. Det är en härlig blandning mellan rutin och nykomlingar. Marre är en extra krydda i anrättningen.

Jonzey säger: Tjenare Niklas. Vad är din uppriktiga ståndpunkt ang. Hardys framtid som förbundskapten för Tre Kronor?

  Niklas Wikegård säger: Jag tycker att Hardy har hamnat i en återvändgränd både när det gäller media och svensk hockey. När man hamnar i en sådan situation är det dags att kliva av, det finns ingen anledning att stanna kvar. Svensk hockey behöver något positivt. Men Hardy har gjort ett bra jobb, både för svensk hockey och Djurgården tidigare.

Anders säger: Om du fick välja 1 spelare ur någon annan elitseritrupp,vem skulle du då vilja se i djurgårdströjan?

  Niklas Wikegård säger: Jag gillar Marcel Jenni. Pucksäker, åksäker, tuff – jag gillar skickliga spelare som inte är rädda för skitgörat.

davve säger: Hej vilka lag spelar final?

  Niklas Wikegård säger: Djurgården, det utgår jag alltid från. Vi möter Linköping.

Mats Bengtsson säger: Niklas,är du alltid lika rakt fram och tuff mot dina spelare som den bild man får av dig i tv intervjuer osv? Har du en mer psykologisk sida också,eftersom vissa spelare bara blir sämre av "skäll" och mår bättre av "trygghet och förtroende". P.S du blir snart förbundskapten!

  Niklas Wikegård säger: Ja, det kallas personlig coaching. Självklart hanterar jag alla spelare olika, det är ett måste för att få ut det bästa ur varje enskilld individ.

Tompa säger: Kommer du förlänga ditt kontrakt med Djurgården?

  Niklas Wikegård säger: Jag vet inte. Varken jag eller klubben har tagit upp det. Diskussionen tas nog upp till nyår, men allting är öppet.

Martino säger: Mr. Wikegard - Nar kommer Mariusz Czerkawski att borja trana med DIF? Kommer "Marre" att bli spelklar infor matchen mot Sodertalje?

  Niklas Wikegård säger: Jajjemen. Han anländer till hotellet i kväll och börjar träna i morgon.

Anders i Gävle säger: Där har varit en del kritik mot Globen, att det är ett skrytbygga som inte behövs. Hur ser du på Globen som hemmaarena?

  Niklas Wikegård säger: En av världens bästa idrottsarenor och en väldigt bra hockeyarena. Det är upp till oss att fylla den.

C-ONE säger: varje säsong så kritiseras du av andra tränare och domare för dina brutala men coola uttalanden om domare och andra spelare som gör grova fel,hur påverkar det dig ??

  Niklas Wikegård säger: Inte alls. Jag har inga åsikter om hur andra tränare är, jag är bara mig själv. Jag försöker putsa på mina brister och bli bättre på det jag är bra på.

öa säger: När får vi se dig i fbk:s bås?

  Niklas Wikegård säger: Troligen aldrig. Ni får se mig i motsåndarbåset nästa torsdag. Men FBK är ett bra lag och en välskött förening.

jjj säger: Vem tycker du är bäst, Forsberg eller Sudden (Förutsatt att båda är friska naturligtvis)

  Niklas Wikegård säger: Som hockeyspelare, Foppa, men som ledartyp är Sundin överlägsen.

  Niklas Wikegård säger: Tack för mig. Nu får vi hoppas på en bra Elitserie-omgång, med eller utan NHL-proffs. En tuff serie där domare och disciplinnämnd kan hålla fingrarna i styr.