”Tom Koivisto är en världsspelare”

Frölundas tränare Stephan Lundh chattade med aftonbladet.se:s läsare

HOCKEY

Stephan Lundh säger: Hej hej, nu är jag på plats.

Lelle säger: Hallå Stefan, vem blir årets överraskning i Frölunda ?

Stephan Lundh säger: Tom Koivisto. Det är en världsspelare som håller världsklass.

jokke säger: Tror du att NHL-lockouten är bra för svensk hockey på lång sikt med tanke på att många yngre spelare får stiga åt sidan? Samt vilket lag fruktar du mest i ES?

Stephan Lundh säger: Jag tror inte att det är dåligt, eftersom många yngre killar får en chans att se sina idoler. Vi behöver ett uppsving i svensk hockey, och det kanske de här NHL-killarna kan hjälpa oss med. Jag tror inte att yngre killar kliver åt sidan. Mycket av vår framgång bygger ju på att vi låtit unga killar kliva fram och ta plats. Och de tänker vi fortsätta med.

Jimmy E säger: Hur känns det att komma till en klubb som Frölunda? Vilka förväntningar har du på laget?

Stephan Lundh säger: Jag har samma förväntningar som Frölanda alltid haft, att vi ska tillhöra de fyra främsta i serien.

Micke säger: Vad tycker du är största skillnaden på MIF och VF när det gäller organisation och dylikt?

Stephan Lundh säger: Det är just i organisationen som skiljer de åt som de båda lagen skiljer sig åt. Frölanda har en mycket stabilare och proffsig organisation kring laget, styrelsen och kansliet.

Fredrik_82 säger: Kommer vi se någon skillnad i Frölundas sätt att spela hockey den här säsongen, jämfört med när Conny och Janne coachade laget??

Stephan Lundh säger: Det är möjligt, men det är nog viktigt att det behåller sitt adelsmärke: fart och kraft. Min inställning är att försöka göra det som är bra lite bättre.

Andreas säger: Vilken är målsättningen för säsongen??

Stephan Lundh säger: Bland de fyraa bästa i grundserien. Och i slutspelet finns det bara en grej att sikta på - bucklan.

janne karlsson säger: vem blir förste målvakt?

Stephan Lundh säger: Henrik Lundqvist. Han är Sveriges bästa målvakt, tycker vi. Det har han ju visat förra året och i landslaget.

Daniel säger: Hur tycker du försäsongen har varit/sett ut?

Stephan Lundh säger: Bra. Jag är jättenöjd. Vi har spelat bra och tränat bra. Jag tycker vi är precis där vi hade planerat att vara.

Robban säger: Vad tror du Alfredsson, Pebben och de övriga NHL-proffsen ska tillföra Frölunda?

Stephan Lundh säger: Framförallt en bredd och spets. Det är hög NHL-klass på Alfredsson, och Påhlsson och Pebben är gedigna NHL-spelare. Och så Bäckman som slog igenom förra året - han är ju lite yngre än de andra. Alla fyra är ju landslagsspelare. Så de kommer att tillföra laget både bredd och spets.

Teddy säger: Hur tycker du att turbulensen kring Alexander Steens övergång till Modo har påverkat laget och planeringen?

mohikanen säger: har conny evensson någon del i tränarposten eller är du helt själv

Stephan Lundh säger: Det är nej på båda frågorna. Jag jobbar fortfarande med Janne Karlsson som jobbade med Conny. Så Conny är inte anställd av klubben eller nåt, men står till förfogande när det gäller sponsorträffar och sånt.

mats säger: Vilken svensk nhlspelare hade du helst sett i Frölunda, förutom dom du redan har?

Stephan Lundh säger: Mats Sundin. Det är en spelare som jag känner till väldigt väl. Han är inte bara en bra spelare utan även en hygglig kille. Jag avslutade karriären en gång i tiden med att spela i samma kejda som honom. Så det är en spelare jag känner till mycket väl.

hasse b säger: vilka lag kommer vara med o tampas av sm-bucklan ?(förutom frölunda)

Stephan Lundh säger: Jag tror att många lag kommer att vara inbladade: HV 71, Färjestad, Timrå och Modo. Och så Frölunda såklart.

Rille säger: Hur motiverar man alla killar att göra sitt bästa under en så lång period som elitserien är. Finns det risk att vissa spelare bara åker runt och visar upp sig, som tex NHL?

Stephan Lundh säger: Det lättaste sättat att motivera folk är genom att påminna dem om att de faktiskt får hålla på med nåt som de tycker är fruktansvärt roligt. Det som började som en hobby har blivit en livsstil som de nu för betalt för.

Stephan Lundh säger: Hej - och tack för alla bra frågor!

ARTIKELN HANDLAR OM