”HV har det bästa laget”

HV71:s tränare Per Mårts chattade med aftonbladet.se:s läsare

HOCKEY

Per Mårts säger: Hej, nu är jag på plats.

DennisC säger: Hej, Per! Hur tror du era chanser har försämrats pga NHL-konflikten?

Per Mårts säger: Det är klart att konkurrensen har blivit bättre hos de andra lagen. Men det känns ändå som om vi har möjligheten att ta ett till guld. Jag tror inte att några spelare gör ett helt lag - utan det är helheten som är avgörande.

Pelle säger: Tjena, hur har försäsongen sett ut, har de flesta varit skadefria?

Per Mårts säger: Ja, vi har varit bättre förrskonade den här försäsongen än den förra. Vi är ett snäpp bättre i år. Alla killar har utvecklaats positivt. Det känns som om vi kuggar i där vi avslutaade förra året.

klasse säger: Vilka ser du som favoriter i Elitserien den här säsongen?

Per Mårts säger: Jag tror att det blir jämnare än på många år. HV, Frölunda, Modo och Djurgården kommer att vara bland de fyra sista lagen som slåss om guldet.

jokke säger: Varför kommer HV stå som mästare säsongen 2004/2005?

Per Mårts säger: HV har det bästa laget och drömmen om ett till guld är så stark.

Poffa säger: Vilken spelare i HV kommer få sitt stora genombrott i år?

Per Mårts säger: Jag tror på något sätt att det är ungdomarna Ola Svanberg, David Fredriksson, Andreas Jämtin och Martin Thörnberg som kommer att slå igenom i år. De andra har varit med så länge att de redan har fått sitt stora genombrott.

HV MOT NYTT GULD!!! säger: Är något NHl-proffs på tal att ansluta till HV71?

Per Mårts säger: Nej, inte för närvarande. Vi kommer att avvakta till novemberuppehållet. Då kommer vi att fundera på om vi behöver förstärkning eller inte, för då har vi fått en indikation på hur konkurrensen ser ut.

Robban säger: Ifjol sa du att gubbar har minnen och grabbar drömmar. Nu är det väl ändå ni som är gubbarna med minnen? Hur är det med motivationen?

Per Mårts säger: Motivationen är på topp. Vi har fortfarande spelare som inte har varit med och vunnit, och deras drömmar smittar av sig på oss andra.

Alberto säger: Vilka alternatic har Ni om Liv går sönder, Ahl är väl inte aktuell fortfarande?

Per Mårts säger: Jo, Bosse är aktuell. Bosse ser bättre ut än förra året. Han har stått flera matcher på försäsongen och gjort bra ifrån sig. Och dessutom har vi en ung kille, Magnus Åkerlund, född 86, som var med i JVM förra året och är aktuell för juniorlandslaget i år också.

Choffe säger: Handen på hjärat: Du är väl egentligen AIK:are :) ?

Per Mårts säger: Ja, jag känner väldigt mycket för AIK. Men eftersom hjärtat har två sidor så kan väl den ena sidan vara för AIK och den andra för HV. Så känns det hos mig.

putte säger: hejsan! jag undrar bara om du skulle kunna tänka dig att bli förbundskapten i tre kronor om du blev tillfrågad?

Per Mårts säger: Ja, jag skulle kunna tänka mig det. Men det känns som om jag vill vara färdig som klubbtränare först. Och det är jag inte än.

DEMD säger: Vilket lag överaskar positivt iår?

Per Mårts säger: Jag kan höja ett varningens finger för Malmö. De kan nog lyfta lite grand i år.

MightyNick säger: Tycker du att Stefan Liv borde fått chansen i World Cup?

Per Mårts säger: Ja, jag tycker att Stefan Liv, Henrik Lundqvist och Mikael Tellqvist är de målvakter som borde fått försvara Sveriges färger i World Cup.

Anders (Gävle) säger: Vad tror du om nykomlingen Moras chanser?

Per Mårts säger: Jag tror att Mora får det svårt. Elitserien är väldigt bra, och av erfarenhet så vet jag att nykomlingar brukar få de svårt. Men eftersom David slog Goliat så skulle det vara kul om Mora kunde röra om i grytan lite grand.

Per Mårts säger: Hej och tack för all bra frågor!

ARTIKELN HANDLAR OM